light problems
Planted Tank Forums
Your Tanks Image Hosting *Tank Tracker * Plant Profiles Fish Profiles Planted Tank Guide Photo Gallery Articles

Go Back   The Planted Tank Forum > Specific Aspects of a Planted Tank > Lighting


 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 01-16-2007, 08:04 PM   #1
Ghostface
Algae Grower
 
Ghostface's Avatar
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: May 2006
Location: Bermuda
Posts: 30
Default light problems

HI,
I am changing my old lights with Hagenís aqua-glo x2 and power-glo x2. The tank looks good but I am getting a lot of brown algae and dark green algae. I found that my lights where on for 13hrs. I changed it back to 10hrs but I still am getting algae. Both sets of lights are 35 watts 18000k. This is my first time using this combo. I was looking at changing one set and replacing it with zoo med tropic sun 30w 5500k or ultra sun 30w 6500k. That's all the store has. Should I try a different combination? Are the lights I am using good enough? Not sure about the difference between 18000k and 6500k? Witch sets of lights are better? Need some help?

40g
p.h. 6.6
k.h. 4
temp. 83
Co2 injection
Lights- 4x35watts
Fish-discus, rams, algae eaters and tetras
Plants- swords, vals, hygro and some I can't name
Fertz -sea chem. products us a directed, does every water change
2 water changes a week 1/3

Thanks Ghost
Ghostface is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 10:54 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Planted Tank LLC 2012