Diffuser under intake
Planted Tank Forums
Your Tanks Image Hosting *Tank Tracker * Plant Profiles Fish Profiles Planted Tank Guide Photo Gallery Articles

Go Back   The Planted Tank Forum > General Planted Tank Forums > General Planted Tank Discussion


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-07-2013, 01:11 AM   #1
Cannonbolt
Planted Tank Obsessed
 
PTrader: (9/100%)
Join Date: Sep 2007
Location: Charleston, SC
Posts: 394
Default

Diffuser under intake


My diffuser is located under the intake of my HOB filter - I thought the impeller would help break up bubbles and better distribute the CO2 to the whole tank. I have charcoal in my filter...that doesn't affect the CO2 does it?
__________________
My first planted tank: The Wooden Buddha Mess
Cannonbolt is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-07-2013, 04:38 AM   #2
82nd_Airborne
Planted Member
 
PTrader: (1/100%)
Join Date: Mar 2012
Location: Dublin, OH
Posts: 205
Default

No it does not affect co2.
82nd_Airborne is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2013, 05:09 AM   #3
thinBear
Planted Member
 
thinBear's Avatar
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Dec 2011
Location: Bay Area, CA
Posts: 237
Default

I think charcoal is not needed for planted tank.
A healthy plant growth = balance of light, CO2 and fertilizer; the charcoal will absorb fertilizer you add as well
thinBear is online now   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 02:25 PM   #4
Cannonbolt
Planted Tank Obsessed
 
PTrader: (9/100%)
Join Date: Sep 2007
Location: Charleston, SC
Posts: 394
Default

Quote:
Originally Posted by thinBear View Post
the charcoal will absorb fertilizer you add as well
Really??
__________________
My first planted tank: The Wooden Buddha Mess
Cannonbolt is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 02:46 PM   #5
NWA-Planted
Planted Tank Guru
 
NWA-Planted's Avatar
 
PTrader: (10/100%)
Join Date: Aug 2011
Location: Bentonville, AR
Posts: 3,392
Default Re: Diffuser under intake

Quote:
Originally Posted by Cannonbolt View Post
Really??
Yep

Sent from my SCH-I535 using Tapatalk 2
__________________
Sump Pimp #8
RAOK Clubber #28
NWA-Planted is online now   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 02:59 PM   #6
jbrady33
Wannabe Guru
 
jbrady33's Avatar
 
PTrader: (14/100%)
Join Date: Jun 2012
Location: Mt Laurel, NJ
Posts: 1,544
Default

I took out all my charcoal and filled the space left with media, haven't noticed any difference in water quality or clarity. One less thing to buy.

I do run purigen though, just no carbon. Regen the purigen every few months, probably not often enough - which tells me it probably isn't really needed either
__________________
jbrady33 is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 05:48 PM   #7
pelicanincident
Algae Grower
 
pelicanincident's Avatar
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Mar 2013
Location: Milwaukee, WI
Posts: 136
Default

Take out the charcoal.
pelicanincident is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 08:46 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Planted Tank LLC 2012