API Leaf Zone causing erroneous nitrite readings?
Planted Tank Forums
Your Tanks Image Hosting *Tank Tracker * Plant Profiles Fish Profiles Planted Tank Guide Photo Gallery Articles

Go Back   The Planted Tank Forum > General Planted Tank Forums > General Planted Tank Discussion


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-03-2013, 01:23 AM   #1
DefStatic
Planted Tank Enthusiast
 
DefStatic's Avatar
 
PTrader: (5/100%)
Join Date: Feb 2013
Location: Maine
Posts: 525
Default

API Leaf Zone causing erroneous nitrite readings?


I just had my water tested at a Petco Saturday, no nitrites, under .25ppm ammonia, 40 nitrates.

Tuesday I added some API Leaf Zone. I got my API Master Test Kit in today and decided to give it a try. Everything the same, except nitrite was reading anywhere from 2ppm to 5ppm. IMO it was reading 5ppm. Don't know why they have such a large difference so close together and so close in colors.

Has anyone seen this happen before with API Leaf Zone? I have seen it twice before with test strips, but I thought it was just a flaw with the test strips.
DefStatic is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 09:18 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Planted Tank LLC 2012