weak plants
Planted Tank Forums
Your Tanks Image Hosting *Tank Tracker * Plant Profiles Fish Profiles Planted Tank Guide Photo Gallery Articles

Go Back   The Planted Tank Forum > General Planted Tank Forums > Low Tech Forum


 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 10-11-2006, 05:47 PM   #1
wicked1
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Aug 2006
Location: stl, mo
Posts: 61
Default weak plants

Hi. Ive made a post in the water params section, but this might be a more appropriate place to ask this question.
I had a 60 gallon low tech aquarium that was doing great. I have large cichlids, and they made plenty of poop to keep the plants fed.
A few monts ago I moved everything to a 220 gallon. My plants are growing fairly quickly, but not NEARLY as fast as in the 60 gallon. They are very brittle and the leaves are yellowing a little. I am adding flourish and excel. My lighting is about 2 watts per gallon. My nitrates are at 10 ppm. My phosphate test kit is long expired, but my phosphates have historically always been high. There are some phosphates in my tap water. Substrate is flourite.
I dont want to start a general PMDD or EI dosing regimin, because I think I already have enough nitrogen and phosphates. The flourish should be adding the macros and iron.
Anyone have any ideas what I can do to get my plants a little healthier, or what nutrient may be missing?
Would the natural thing to do be to live w/ a little algae and weak plants until my substrate gets enough fish waste in it?

Thanks
wicked1 is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 03:34 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Planted Tank LLC 2012