Stuff coming out of SunSun filter
Planted Tank Forums
Your Tanks Image Hosting *Tank Tracker * Plant Profiles Fish Profiles Planted Tank Guide Photo Gallery Articles

Go Back   The Planted Tank Forum > Specific Aspects of a Planted Tank > Equipment


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-23-2013, 01:41 AM   #1
ChuckD
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Feb 2013
Location: Olympia WA
Posts: 21
Default

Stuff coming out of SunSun filter


I have had my new tank up and running for about a week now. My spray bar has just started shooting out a bunch of clear looking flakes. Anyone else experience anything like this? Was there something i was supposed to peal off somewhere?
__________________
SunSun Pimp #83
ChuckD is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-23-2013, 03:53 AM   #2
Sugardaddy1979
Sic em
 
Sugardaddy1979's Avatar
 
PTrader: (12/100%)
Join Date: Jan 2012
Location: Athens, GA
Posts: 639
Default

What media do you have inside? Have you touched the flakes? What are they like? Might just be mulm of some sort.
__________________
Sunsun Pimp Club Member #068
Sugardaddy1979 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-23-2013, 04:25 AM   #3
Darkblade48
Moderator
 
Darkblade48's Avatar
 
PTrader: (3/100%)
Join Date: Jan 2008
Location: Japan
Posts: 9,432
Default

It may be some biofilm that has accumulated along the tubing.
__________________
Anthony

A Primer to Pressurized CO2 and A Primer to Planted Tanks
Eheim Pimp #362 - Eheim 2213 x2, Eheim 2028, Eheim 2217, Eheim surface skimmer and Eheim autofeeder.
Victor Pimp #33 - HPT272-125-350-4M
Darkblade48 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-23-2013, 04:47 AM   #4
ngrubich
Wannabe Guru
 
ngrubich's Avatar
 
PTrader: (25/100%)
Join Date: Nov 2011
Location: Charlotte, NC
Posts: 1,058
Default

Quote:
Originally Posted by Darkblade48 View Post
It may be some biofilm that has accumulated along the tubing.
+1 on the biofilm. I get it on my return pump hose from my sump all the time. Every few weeks, I'll usually put a net under my loc-line and rub the hose to loosen off most of the biofilm.
ngrubich is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 01:27 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Planted Tank LLC 2012