My Review: SunSun "Outside Filter" HW-302 - Page 44
Planted Tank Forums
Your Tanks Image Hosting *Tank Tracker * Plant Profiles Fish Profiles Planted Tank Guide Photo Gallery Articles

Go Back   The Planted Tank Forum > Specific Aspects of a Planted Tank > Equipment


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-05-2013, 12:46 AM   #646
al4n
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Nov 2008
Location: Australia
Posts: 64
Default

My Review: SunSun "Outside Filter" HW-302


Make sure the seals are seated properly and clamp is on correctly. Should be air tight and not leaking for it to work properly.
al4n is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-05-2013, 12:52 AM   #647
fis
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Nov 2012
Location: Macedonia
Posts: 18
Default

There was lubricant on the ring when I opened up, everything is set up correctly, clamps are in place etc. So there should not be leak at all? My leaks and leaks a lot when I lean it.
fis is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-05-2013, 02:56 PM   #648
herns
Planted Tank Guru
 
herns's Avatar
 
PTrader: (216/100%)
Join Date: May 2008
Location: Los Angeles
Posts: 2,836
Default

I saw this canister on eebay and the price is tempting.
The looks is like Marineland canisters.
herns is online now   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-05-2013, 03:34 PM   #649
boosted23
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Mar 2013
Location: phoenix
Posts: 57
Default Re: My Review: SunSun "Outside Filter" HW-302

Quote:
Originally Posted by hisxlency View Post
Whats some good media to add to it? I only have used HOB's so I am used to some sort of mesh type. I have never used a canister type before. Any info is appreciated
I use ceramic rings and bio balls for 2 trays on bottom. You can get the round agitator balls at home depot for your biological filter. Anything with alot of surface area. I then use the blue and white bonded pad in bulk and cut to fit the tray with purigen in a bag in the third tray. I then use bear/pillow floss/stuffing from walmart for my water polishing/added filtering in my sunsun 505 for my 150gallon planted fahaka puffer tank. It works great and my levels are always on point. I also use a cascade 1200 too which i use the same in that.
boosted23 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-05-2013, 04:12 PM   #650
In.a.Box
Wannabe Guru
 
PTrader: (9/100%)
Join Date: Dec 2011
Location: New England
Posts: 1,116
Default

Quote:
Originally Posted by herns View Post
I saw this canister on eebay and the price is tempting.
The looks is like Marineland canisters.
They are the marineland canister ^^ use the same part and everything.
Just a China model. Cheaper build as well.
In.a.Box is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-05-2013, 04:44 PM   #651
pastert33
Algae Grower
 
PTrader: (5/100%)
Join Date: Jan 2013
Location: Georgia
Posts: 115
Default

I guess I'm the only one that's had the worst experience with the SunSun 302. I set it up when I first got it, lubed all seals and tubing. Ran fine for a day, then the outflow became a trickle. Messed with it for several several hours on a weekend to only take it completely off my tank(29G). Did hours and hours of research and decided to put it back up, well worked good for 3 or so days and then again, the outflow was a trickle. Priming did not help the flow. I never had the skimmer on, I cannot think why I had this issue. Everything was sealed great(head to body, tubing to head and intake, output)
pastert33 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-05-2013, 04:48 PM   #652
sbarbee54
The Security Dude
 
sbarbee54's Avatar
 
PTrader: (86/100%)
Join Date: Jan 2012
Location: The Badlands
Posts: 3,765
Default

Pastert33, mine did the same after 6 months. replaced just about every part clean it top to bottom same thing. This started happening on others I have so, I have phased them all out with Eheim, 1 more left and done. Will have 7 2215 and 5 2213 and 1 2217 and one 2229 once done. I firmly think eheim is the only real way to go and be happy!
__________________
55 Planted Rummys,2 GBR,8 Corys,4 Discus PFR Culls
Many shrimp tanks
http://www.plantedtank.net/forums/sh...half-done.html
Finnex Pimp #8

Last edited by sbarbee54; 03-05-2013 at 04:50 PM.. Reason: ....
sbarbee54 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-05-2013, 04:50 PM   #653
fis
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Nov 2012
Location: Macedonia
Posts: 18
Default

Sorted out the leakage (one of the baskets was not in place ), no air at all, flow is great, the only thing that bothers me little is that its not "dead" silent as some already reported, when everything is turned off at night I still can hear it running (not like some that had to be really close to the filter to hear it running).

As a filter media I use (from bottom to top) 1st - basket blue sponge, 2nd - bioballs plus filter floss that came with the filter, 3rd - ceramic rings plus 2 filter floss pads on top that came with the filter. Attached the skimmer too and for the first time in last couple of months since I keep Discus there is no protein film on top.
fis is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-05-2013, 04:54 PM   #654
mott
Wannabe Guru
 
mott's Avatar
 
PTrader: (32/100%)
Join Date: Nov 2006
Location: nj
Posts: 1,964
Default

Quote:
Originally Posted by In.a.Box View Post
They are the marineland canister ^^ use the same part and everything.
Just a China model. Cheaper build as well.
They are not the same filter, different shape all together, similar look but different. They (sun sun) actually look exactly like the JBJ reaction canister filter.
__________________

EHEIM Pimp Club Member #250 2217,2026,2236
mott is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-05-2013, 05:05 PM   #655
pastert33
Algae Grower
 
PTrader: (5/100%)
Join Date: Jan 2013
Location: Georgia
Posts: 115
Default

The only thing I can think of is that air is getting into the intake. It can't be from the connections from the head. Must be from the black intake molding


Quote:
Originally Posted by sbarbee54 View Post
Pastert33, mine did the same after 6 months. replaced just about every part clean it top to bottom same thing. This started happening on others I have so, I have phased them all out with Eheim, 1 more left and done. Will have 7 2215 and 5 2213 and 1 2217 and one 2229 once done. I firmly think eheim is the only real way to go and be happy!
pastert33 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-05-2013, 05:27 PM   #656
Sugardaddy1979
Sic em
 
Sugardaddy1979's Avatar
 
PTrader: (12/100%)
Join Date: Jan 2012
Location: Athens, GA
Posts: 639
Default

Quote:
Originally Posted by pastert33 View Post
The only thing I can think of is that air is getting into the intake. It can't be from the connections from the head. Must be from the black intake molding
That's whatiI'm thinking. What if you just stick the hose in the tank without the black part. Does it work fine then?
__________________
Sunsun Pimp Club Member #068
Sugardaddy1979 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-05-2013, 06:43 PM   #657
pastert33
Algae Grower
 
PTrader: (5/100%)
Join Date: Jan 2013
Location: Georgia
Posts: 115
Default

Haven't tried this but will be soon when I get around to it.

Quote:
Originally Posted by Sugardaddy1979 View Post
That's whatiI'm thinking. What if you just stick the hose in the tank without the black part. Does it work fine then?
pastert33 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-05-2013, 08:09 PM   #658
herns
Planted Tank Guru
 
herns's Avatar
 
PTrader: (216/100%)
Join Date: May 2008
Location: Los Angeles
Posts: 2,836
Default

Quote:
Originally Posted by In.a.Box View Post
They are the marineland canister ^^ use the same part and everything.
Just a China model. Cheaper build as well.
No wonder it looks typically the same.
I have Marineland model before I think 130?
herns is online now   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-05-2013, 10:47 PM   #659
fis
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Nov 2012
Location: Macedonia
Posts: 18
Default

One more question, will lubricating the impeller, impeller shaft and impeller housing help to reduce the "noise"?
fis is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-06-2013, 12:19 AM   #660
mott
Wannabe Guru
 
mott's Avatar
 
PTrader: (32/100%)
Join Date: Nov 2006
Location: nj
Posts: 1,964
Default

Quote:
Originally Posted by fis View Post
One more question, will lubricating the impeller, impeller shaft and impeller housing help to reduce the "noise"?
It worked on my hot mag! I think it'll work for you.
__________________

EHEIM Pimp Club Member #250 2217,2026,2236
mott is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 07:14 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Planted Tank LLC 2012