Help
Planted Tank Forums
Your Tanks Image Hosting *Tank Tracker * Plant Profiles Fish Profiles Planted Tank Guide Photo Gallery Articles

Go Back   The Planted Tank Forum > Specific Aspects of a Planted Tank > Algae


 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 02-06-2013, 02:18 AM   #1
assasin6547
Planted Tank Enthusiast
 
assasin6547's Avatar
 
PTrader: (5/100%)
Join Date: Feb 2013
Location: Broomfield, CO
Posts: 726
Default Help

Hello,

I recently joined the forum, with little or no knowledge about planted aquariums. So I have a 55 gallon aquarium with 2 4" largemouth bass in it and I about a month ago, I just planted some Java moss inside, tied to a rock with some fishing line. However, the entire tank became covered with green algae, the rocks, grass, filter, everything. I presume it to be diatoms, but not sure. The moss is growing, but is now almost covered with a slimy dark green algae (hair algae?). It's been more than two weeks, and only gotten worse. Shouldn't the algae have used up all the nutrients? Also, before adding the moss the tank had been cycling for about 6 months, no algae. Any help is appreciated

Thanks, Peter
assasin6547 is offline   Reply With Quote
 

Tags
algae, beginner, help me please

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 07:29 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Planted Tank LLC 2012