Purigen mistake!
Planted Tank Forums
Your Tanks Image Hosting *Tank Tracker * Plant Profiles Fish Profiles Planted Tank Guide Photo Gallery Articles

Go Back   The Planted Tank Forum > Specific Aspects of a Planted Tank > Fish


 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 01-18-2013, 10:06 PM   #11
andygold
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Dec 2012
Location: Northern NY, USA
Posts: 30
Default

Quote:
Originally Posted by somewhatshocked View Post
Your tap water in Northern Kentucky - unless it's from a well, and even then I'm doubting how soft it is - is quite hard. That region isn't the greatest on the water front. Do you have GH & KH readings from a liquid test kit?

I doubt strongly that it was the Purigen causing a problem. You've likely stirred up something in the tank or filter and caused a mini cycle to hit.
Northern New York, not Kentucky.

Water goes through a whole house water softener. TDS of the tap is less than 10 ppm. I'll pull out test kit and test for chlorine, but I doubt it.

No, I have neither GH nor KH test kits. What are you suggesting?

Nothing was stirred up. The tank had not had anything done to it in a few days other than feeding and a drop or two of Flourish. The Purigen was rinsed, and then laid flat on top of the filter pad in the filter, nothing else.

Last edited by andygold; 01-18-2013 at 10:26 PM.. Reason: spelling
andygold is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 11:51 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Planted Tank LLC 2012