Dead snails in substrate
Planted Tank Forums
Your Tanks Image Hosting *Tank Tracker * Plant Profiles Fish Profiles Planted Tank Guide Photo Gallery Articles

Go Back   The Planted Tank Forum > Specific Aspects of a Planted Tank > Substrate


 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 01-10-2013, 12:27 AM   #1
adamn
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Jan 2013
Location: NH
Posts: 6
Default Dead snails in substrate

Hello all. Long time lurker here. I've gotten lots of info from this site, but now I have a question that I haven't found the exact answer for.

I recently moved across the country for my job. I tore down my heavily planted 55 and stored the eco complete in two sealed 5 gallon buckets. During the trip, the substrate ended up freezing :/

Well, here I am setting up a new 75. I dumped the old eco complete into the tank and immediately noticed the smell... I assume there's some dead snails in the substrate. I added 40 more pounds of new eco complete. Is all of this substrate bad due to the dead snails? I'm concerned that this will cause a ton of ammonia to be leached out of the substrate. I was planning on heavily planting this tank (with the plants from the old 55, which I have saved in a cooler. They're doing just fine.)

Thanks,

Adam
adamn is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 06:54 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Planted Tank LLC 2012