High tech light, low tech tank question
Planted Tank Forums
Your Tanks Image Hosting *Tank Tracker * Plant Profiles Fish Profiles Planted Tank Guide Photo Gallery Articles

Go Back   The Planted Tank Forum > General Planted Tank Forums > Low Tech Forum


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-15-2012, 06:17 PM   #1
dustbust_1
Algae Grower
 
PTrader: (2/100%)
Join Date: Jan 2012
Location: Fargo, ND
Posts: 104
Default

High tech light, low tech tank question


I have a 1 gal cube with amazon sword and some other petco plant I cant identify. Growth is decent. Slow but healthy. I have 2 cherry shrimp in there and 3 blueberry shrimp coming.

I dont dose ferts though Im going to start
no CO2
No Filtration just weekly 25% water changes and natural plant filtration
lighting, 1 3w CREE DIY LED full blast (HAS A DIMMER) Photoperiod 8hrs
pure sand bottom

Plants grow slow which im ok with since this is a office tank and I want it low maintenance. Shrimp are dark red and healthy.

But I get a lot of algae on the acrylic walls of the tank im constantly scrubbing. None on the plants.

any advice on how to fix this problem. Like is my CREE too bright for a non CO2?

Thanks folks
dustbust_1 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 06:38 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Planted Tank LLC 2012