Losing Tetras, but not Otos or Shrimp?
Planted Tank Forums
Your Tanks Image Hosting *Tank Tracker * Plant Profiles Fish Profiles Planted Tank Guide Photo Gallery Articles

Go Back   The Planted Tank Forum > Specific Aspects of a Planted Tank > Fish


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-28-2012, 08:27 PM   #1
c_gwinner
Planted Tank Enthusiast
 
c_gwinner's Avatar
 
PTrader: (19/100%)
Join Date: Mar 2012
Location: College Station, TX
Posts: 534
Default

Losing Tetras, but not Otos or Shrimp?


Ok so I have lost 3 of my 5 cochu blue tetras slowely of the last week or so. Havent really gotten to do a water check with the API test kit but everything seemed fine on the test strip.
The real puzzler to me is that i haven't lost any RCS or Otos during all of this.

Any ideas, gonna check the water today when I get home since I did like a 30% water change last night?
c_gwinner is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-28-2012, 09:23 PM   #2
aznartist34
Planted Tank Enthusiast
 
PTrader: (3/100%)
Join Date: Nov 2010
Location: SoCal
Posts: 551
Default

RCS are very hardy and otos are also very hardy when they get acclimated. We have to know the water parameters before we can give you a definite answer.
aznartist34 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-28-2012, 10:49 PM   #3
Kitsune_Gem
Wannabe Guru
 
Kitsune_Gem's Avatar
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Apr 2012
Location: San Ramon, Ca
Posts: 1,001
Send a message via Skype™ to Kitsune_Gem
Default

I don't trust the strips.. Ive gotten bad readings more than once from the strips.
__________________
"And 5, very important 5... Don't let me eat pears.. I HATE PEARS."
Kitsune_Gem is online now   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-29-2012, 02:12 PM   #4
c_gwinner
Planted Tank Enthusiast
 
c_gwinner's Avatar
 
PTrader: (19/100%)
Join Date: Mar 2012
Location: College Station, TX
Posts: 534
Default

Ran outta time to test the water last night. Will try and get numbers at lunch or after work and get for some more help.

So after testing my water with the API master test kit, I got these results:
Ammonia = 0
Nitrate = 0
Nitrite = 0
pH ~ 7.8 - 8

Nothing seems outta the ordinary. Had a battle with ich a couple weeks back and the one tetra that did have ich is one of the only two still alive. Water temp is back down to arroud 76F

Last edited by c_gwinner; 06-29-2012 at 07:04 PM..
c_gwinner is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 04:33 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Planted Tank LLC 2012