Faulty Lighting
Planted Tank Forums
Your Tanks Image Hosting *Tank Tracker * Plant Profiles Fish Profiles Planted Tank Guide Photo Gallery Articles

Go Back   The Planted Tank Forum > Specific Aspects of a Planted Tank > Lighting


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-12-2012, 07:04 AM   #1
amphiprion
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Jun 2012
Location: Australia
Posts: 6
Default

Faulty Lighting


Have had a set of lights with 6x24w HO lights for maybe three years on a marine setup but now it keeps blowing the whole power board every time i plug it in to a socket. If I can fix it I would use it for a planted setup. Can anybody please help!!!
amphiprion is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-12-2012, 12:34 PM   #2
Craigthor
Planted Tank Guru
 
Craigthor's Avatar
 
PTrader: (188/100%)
Join Date: Sep 2007
Location: Dubuque, IA
Posts: 9,628
Default

my guess is some corroded wiring that is shorting it out. Take it apart and take a close look at all the wiring and connections. Possibly some salt creep in there that is the issue.
__________________
Rebooting...

Quote:
Originally Posted by cdwill View Post
"C'mon, they're just plants, man, no big deal -- try some"
Craigthor is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2012, 11:27 AM   #3
amphiprion
Algae Grower
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Jun 2012
Location: Australia
Posts: 6
Default

thanks ive sent it to the electrician anyway but it seemed pretty rusted out
amphiprion is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
blows, broken, dangerous, faulty, lights

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 04:47 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Planted Tank LLC 2012