do i need to does liquid ferts when using root tabs?
Planted Tank Forums
Your Tanks Image Hosting *Tank Tracker * Plant Profiles Fish Profiles Planted Tank Guide Photo Gallery Articles

Go Back   The Planted Tank Forum > Specific Aspects of a Planted Tank > Fertilizers and Water Parameters


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-06-2013, 04:03 PM   #1
Bryanmc1988
Planted Tank Enthusiast
 
PTrader: (37/100%)
Join Date: Apr 2012
Location: San Diego - CA
Posts: 902
Default do i need to does liquid ferts when using root tabs?

well i'm wondering as my baby tears need root tabs as i do not have a soil base for them.... do i need to does liquid ferts when having root tabs? or will that be over doing with the ferts?
Bryanmc1988 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-06-2013, 05:38 PM   #2
sdbrewer
Planted Member
 
PTrader: (14/100%)
Join Date: May 2012
Location: San Diego
Posts: 255
Default

The answer is dependent on the demands you're putting on your plants. What type of light are you running?
sdbrewer is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-08-2013, 02:43 AM   #3
Bryanmc1988
Planted Tank Enthusiast
 
PTrader: (37/100%)
Join Date: Apr 2012
Location: San Diego - CA
Posts: 902
Default

running a t5 39wat ho on a 3 feet bulb, for a 40gal tank with pressure co2
Bryanmc1988 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-08-2013, 03:49 AM   #4
nilocg
Naive & Cavalier
 
PTrader: (482/100%)
Join Date: Jul 2010
Location: PacNW
Posts: 2,448
Default

How many bulbs? Assuming its more than one and with co2 you probably should be dosing water column ferts in addition to root tabs.
nilocg is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-08-2013, 03:55 AM   #5
CoffeeLove
Planted Tank Enthusiast
 
CoffeeLove's Avatar
 
PTrader: (0/0%)
Join Date: Oct 2012
Location: ca
Posts: 601
Default Re: do i need to does liquid ferts when using root tabs?

What root tabs?

I think with heavy root feeders and osmocote plus fert capsules you'd be fine. But if you have other plants that would rather feed from the water column then yes you would need to dose it.

---
I give my fish coffee
CoffeeLove is online now   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 01:54 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Planted Tank LLC 2012