AHH!!!! d**m floaters
Planted Tank Forums
Your Tanks Image Hosting *Tank Tracker * Plant Profiles Fish Profiles Planted Tank Guide Photo Gallery Articles

Go Back   The Planted Tank Forum > Specific Aspects of a Planted Tank > Plants


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-17-2012, 11:56 PM   #1
DBlauj
Planted Tank Obsessed
 
PTrader: (7/82%)
Join Date: Apr 2012
Location: WI
Posts: 329
Default AHH!!!! d**m floaters

I don't know what I am doing wrong but I can never get my floaters to grow at all. I tried frogbit twice and now my water lettuce is slowly melting. I don't know what to do or what I am doing wrong can someone give me some advice? They are in my 20 gallon long, SA tank with water temp at 82 degrees, light is a Aqueon T5 dual light fixture with a 6,700k bulb and a colormax bulb, light is about 7-8 inches from water surface, sponge filter and sand for substrate (no plants). I have 5 Apisto Cacatuoides and 5 black neon tetras. Anyone have any clue as to why the water lettuce keeps melting? Not enough fish waste, too much water agitation, too much light wattage? I'm lost please help.
DBlauj is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-18-2012, 12:06 AM   #2
Merth
Planted Tank Enthusiast
 
PTrader: (17/100%)
Join Date: Sep 2012
Location: Denham Springs, La
Posts: 758
Default

Mine do better in cooler temp than that 76ish
Merth is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-18-2012, 01:26 AM   #3
notropis
Planted Member
 
PTrader: (11/100%)
Join Date: Sep 2005
Location: NW
Posts: 211
Default

My first guess would be too much surface flow, but with a sponge filter I'm not certain that wold be the problem. Inmy experience my floaters do a lot better in tanks with calm surfaces than those where there is a lot of current at the surface.
__________________
EHEIM 2213 #317
notropis is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-18-2012, 02:59 PM   #4
ADJAquariums
Wannabe Guru
 
ADJAquariums's Avatar
 
PTrader: (3/100%)
Join Date: Jul 2012
Location: Albany, New York
Posts: 1,362
Default

too much water flow could be the cause
__________________

Feel free to correct me if i'm wrong, I often get confused :P
40 gal http://www.plantedtank.net/forums/showthread.php?p=2194146#post2194146

RAOK Club: #99 Fluval Pimp Club: #47
ADJAquariums is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-18-2012, 03:06 PM   #5
Hmoobthor
Planted Tank Enthusiast
 
PTrader: (12/100%)
Join Date: Aug 2011
Location: WI
Posts: 767
Default

Quote:
Originally Posted by DBlauj View Post
I don't know what I am doing wrong but I can never get my floaters to grow at all. I tried frogbit twice and now my water lettuce is slowly melting. I don't know what to do or what I am doing wrong can someone give me some advice? They are in my 20 gallon long, SA tank with water temp at 82 degrees, light is a Aqueon T5 dual light fixture with a 6,700k bulb and a colormax bulb, light is about 7-8 inches from water surface, sponge filter and sand for substrate (no plants). I have 5 Apisto Cacatuoides and 5 black neon tetras. Anyone have any clue as to why the water lettuce keeps melting? Not enough fish waste, too much water agitation, too much light wattage? I'm lost please help.

i have this problem many many times...try as i may..i always end up killing my water lettuce..

2 month ago...i redid my 10 gallon with gravel...the bubble are pretty strong..

I haven't clean my sponge for 5 months..or so..so now it is slowly getting clogged... i have 4-5 duckweed back then.... mine you i never was even able to grow duckweed in this tank..they always die

Since my sponge is clogged and not that strong anymore... 2month later ...it has spread and spread to the point where i say...WTH! how this happen...

I threw in some water lettuce i have ...maybe 3 of them that was left... they are slowly coming back to life and producing baby..

I figure that they don't like alot of surface moving...so turn it down down...
__________________
Eheim Pimp Club #506
Hmoobthor is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-18-2012, 03:12 PM   #6
DBlauj
Planted Tank Obsessed
 
PTrader: (7/82%)
Join Date: Apr 2012
Location: WI
Posts: 329
Default

Thanks guys i slowed down my sponge filter so hopefully I'll start to see better results.
DBlauj is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 08:16 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Planted Tank LLC 2012