Seth's buffet shrimp/farm rack
Planted Tank Forums
Your Tanks Image Hosting *Tank Tracker * Plant Profiles Fish Profiles Planted Tank Guide Photo Gallery Articles

Go Back   The Planted Tank Forum > General Planted Tank Forums > Tank Journals


Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-16-2012, 03:02 AM   #1
Sethjohnson30
Wannabe Guru
 
PTrader: (4/100%)
Join Date: Jan 2012
Location: Portland oregon
Posts: 1,077
Default Seth's buffet shrimp/farm rack

I convinced my wife to let me set up four farm tanks. My original plan was four farm tanks I have now decided I want to see what all the hype is with shrimp. So I am going to have to 10g shrimp tanks and 2 10g farm tanks. They will be set side by side on a 4 ft stand next to my 72g display tank. All of these tanks will be high tech I will also have a fifth display tank set in to the center of the stand so I will have 5 total tanks

I am building this on a budget so it will take a while but I will update every few days here's how far I've gotten so far
Name:  ImageUploadedByTapatalk1339815699.777038.jpg
Views: 1120
Size:  19.9 KB


Sent from my iPhone using Tapatalk
Sethjohnson30 is offline  
Old 06-16-2012, 04:03 AM   #2
Sethjohnson30
Wannabe Guru
 
PTrader: (4/100%)
Join Date: Jan 2012
Location: Portland oregon
Posts: 1,077
Default

I'm considering Ada substrate for all of these tanks I know cycling takes longer. Other than that is there anything else I should be concerned about as far constant rooting and uprooting of plants or shrimp problems my research concludes it will be fine but I always value a second/experienced opinion.

I am also working on water flow I know for the farm I will need a lot more than a regular old tank. I have kept and am keepin large ei based tanks with multiple canisters, but on a 10g I was thinking power heads for flow, I will have no fish so I will not need filtration and I will be doing weekly 50% wc anyway. what gph should a power head be for farm tanks ,and for the shrimp tanks( wich will be planted). I was thinking ac20's with spounge prefilters is this enough or should I go for ac50 or something entirely different?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Last edited by Sethjohnson30; 06-17-2012 at 07:18 PM..
Sethjohnson30 is offline  
Old 06-18-2012, 08:13 AM   #3
Sethjohnson30
Wannabe Guru
 
PTrader: (4/100%)
Join Date: Jan 2012
Location: Portland oregon
Posts: 1,077
Default

Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByTapatalk1340007099.824873.jpg
Views:	125
Size:	62.1 KB
ID:	49362I got a little more work done today, I wrapped in ply wood and built a stand inside for the 5th 10g to sit. I am still looking for some cabinet doors then I will wrap the front, trim, and paint


Sent from my iPhone using Tapatalk
Sethjohnson30 is offline  
Old 10-07-2012, 05:46 AM   #4
Sethjohnson30
Wannabe Guru
 
PTrader: (4/100%)
Join Date: Jan 2012
Location: Portland oregon
Posts: 1,077
Default

Well I decided to scrap that stand idea it's too bulky to fit in between two 72g bowfronts.

I just bought my 6 10g tanks today(1$ a gallon sale at petco) next week im going to order a 40" wire rack shelf and put two tanks on each shelf


Sent from my iPhone using Tapatalk
Sethjohnson30 is offline  
Old 10-07-2012, 05:55 AM   #5
BeachBum2012
Planted Member
 
BeachBum2012's Avatar
 
PTrader: (9/100%)
Join Date: Jan 2010
Location: Downey, Ca
Posts: 249
Default

Seems like a neat project. Hope it turns out well for ya
__________________
I used to be indecisive but now I'm not so sure.

Mr Aqua 17g
BeachBum2012 is offline  
Old 10-07-2012, 05:56 AM   #6
Bluek24a4
Planted Tank Enthusiast
 
PTrader: (5/100%)
Join Date: Mar 2010
Location: Queens, NY
Posts: 817
Default

Not that it can't be done, but if you don't have experience with shrimp already, throwing them into high tech tanks may pose some new challenges.
Bluek24a4 is offline  
Old 10-07-2012, 06:07 AM   #7
pejerrey
Wannabe Guru
 
pejerrey's Avatar
 
PTrader: (12/100%)
Join Date: Dec 2011
Location: Oakland, California
Posts: 1,931
Default

What do you mean by "farm tanks"?
__________________

A heavily planted shrimp tank is possible!
pejerrey is offline  
Old 10-07-2012, 06:16 AM   #8
Sethjohnson30
Wannabe Guru
 
PTrader: (4/100%)
Join Date: Jan 2012
Location: Portland oregon
Posts: 1,077
Default

Quote:
Originally Posted by Bluek24a4 View Post
Not that it can't be done, but if you don't have experience with shrimp already, throwing them into high tech tanks may pose some new challenges.
I will be adding shrimp one tank/species at a time. Two shrimp tanks will be low tech(no co2) two will be high tech except medium light low co2


Sent from my iPhone using Tapatalk
Sethjohnson30 is offline  
Old 10-07-2012, 06:17 AM   #9
Sethjohnson30
Wannabe Guru
 
PTrader: (4/100%)
Join Date: Jan 2012
Location: Portland oregon
Posts: 1,077
Default

Quote:
Originally Posted by pejerrey View Post
What do you mean by "farm tanks"?
The bottom two tanks will be for plants only to grow out and sell to my Lfs it will be high light with lots of co2 and no livestock


Sent from my iPhone using Tapatalk
Sethjohnson30 is offline  
Old 10-07-2012, 06:21 AM   #10
Sethjohnson30
Wannabe Guru
 
PTrader: (4/100%)
Join Date: Jan 2012
Location: Portland oregon
Posts: 1,077
Default

Quote:
Originally Posted by Bluek24a4 View Post
Not that it can't be done, but if you don't have experience with shrimp already, throwing them into high tech tanks may pose some new challenges.
I know it doesn't really qualify but I have been keeping Amanos and bamboo shrimp in my community tanks. Obviously with my lack of shrimp knowledge it's pointless for me to attempt to breed these guys but I will be starting out with RCS in a low tech


Sent from my iPhone using Tapatalk
Sethjohnson30 is offline  
Old 10-07-2012, 06:28 AM   #11
Sethjohnson30
Wannabe Guru
 
PTrader: (4/100%)
Join Date: Jan 2012
Location: Portland oregon
Posts: 1,077
Default

Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByTapatalk1349591015.643922.jpg
Views:	122
Size:	196.2 KB
ID:	54935The tanks will be going in between these tanks I will be moving the left tank over about 2ft.Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByTapatalk1349591133.970688.jpg
Views:	123
Size:	63.7 KB
ID:	54936Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByTapatalk1349591192.488165.jpg
Views:	121
Size:	44.6 KB
ID:	54937 this is the regulator set up I had built by Bettatail
It will be running the two big tanks and 4 of the 10g

I still have a lot more equipment to purchase but I'm getting there Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByTapatalk1349591313.160979.jpg
Views:	125
Size:	76.7 KB
ID:	54938
And a shot of one my Amanos for fun


Sent from my iPhone using Tapatalk
Sethjohnson30 is offline  
Old 10-07-2012, 06:35 AM   #12
Bluek24a4
Planted Tank Enthusiast
 
PTrader: (5/100%)
Join Date: Mar 2010
Location: Queens, NY
Posts: 817
Default

That's a nice looking Amano. My reg is from Bettatail also. I'm sure you'll be happy with it.
Bluek24a4 is offline  
Old 10-07-2012, 07:29 AM   #13
Sethjohnson30
Wannabe Guru
 
PTrader: (4/100%)
Join Date: Jan 2012
Location: Portland oregon
Posts: 1,077
Default

Quote:
Originally Posted by Bluek24a4 View Post
That's a nice looking Amano. My reg is from Bettatail also. I'm sure you'll be happy with it.
Thanks how's the picture quality. I took it with an iPhone4 and a cheap eBay macro lense. It looks good on my screen but its only a 4" screen


Sent from my iPhone using Tapatalk
Sethjohnson30 is offline  
Old 10-07-2012, 07:48 AM   #14
Bluek24a4
Planted Tank Enthusiast
 
PTrader: (5/100%)
Join Date: Mar 2010
Location: Queens, NY
Posts: 817
Default

It's much better quality than what comes out of my camera phone.
Bluek24a4 is offline  
Old 10-13-2012, 12:13 PM   #15
Sethjohnson30
Wannabe Guru
 
PTrader: (4/100%)
Join Date: Jan 2012
Location: Portland oregon
Posts: 1,077
Default

I'm trying to figure out what filter to go with. I would like hob just because they are convenient for adding stuff and I can plant them.

My 10g hospital has an ac20. I don't think it's really enough.

So I was thinking ac50 or maybe fluval c3. What route should I go for these?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Sethjohnson30 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 05:31 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Planted Tank LLC 2012