The Planted Tank Forum - View Single Post - Frosty's 10 Gallon Setup
View Single Post
Old 03-21-2008, 12:21 AM   #1
FrostyNYC
Wannabe Guru
 
FrostyNYC's Avatar
 
PTrader: (17/100%)
Join Date: Nov 2007
Location: NYC & Long Island, NY
Posts: 1,449
Send a message via AIM to FrostyNYC
Default Frosty's 10 Gallon Setup

Specs:
Tank: 10 Gallon All-Glass
Lighting: 40 Watt USA Satellite 6500k/10000k
Substrate: Eco-Complete
Hardscape: Zebra rock
Ferts/Dosing: EI w/dry ferts plus Flourish and Excel, but while emersed just misting with diluted Miracle-Gro and Flourish Excel
Filtration: Toms Mini-Canister (later changed over to an Aquaclear HOB)

Flora: HC & HM
Fauna: None so far

Set up this tank on February 25, 2008, so it's been a little under a month since I put it together. I planted an HC lawn in the front, and purchased some HM to use as sort of a "backup" if the HC failed, which I suspected it might. I planted HM to the front right and also in the background. I intend to plant heavily with stem plants in the two back corners once I fill this thing up with water, with HM acting as a midground and HC as a foreground. I planned to grow these two emersed for about 8 weeks, at which point I hoped to fill the tank.

Here's some pics. I'm running into a little problem, which I'll discuss in my next post.

Pic 1: Tank as of 3.9.08 (2 Weeks after startup)


Pic 2: Overhead shot as of 3.9.08 (2 Weeks after startup) (Added a little more HM to front-right and middle)


Pic 3: Overhead shot as of 2.25.08 (Date of Startup)

Last edited by FrostyNYC; 06-16-2008 at 03:32 AM..
FrostyNYC is offline   Reply With Quote