The Planted Tank Forum - View Single Post - Losing a shrimp about every week and half...update post #42
View Single Post
Old 02-07-2013, 10:15 PM   #1
ravensgate
Planted Tank Guru
 
ravensgate's Avatar
 
PTrader: (64/100%)
Join Date: May 2012
Location: Tennessee
Posts: 3,121
Default Losing a shrimp about every week and half...update post #42

I have a tank that houses some S-SS grade CRS, CBS juvies, and some Goldens . Tank has been setup and cycled for two months, shrimp have been in there for 6-7 weeks or so. I've been losing 1 about every week to week and a half. Here are the parameters (and this is where they are EVERY week except TDS and please read the note on that)

pH 6.5-6.6
KH 0
GH 5
Ammonia 0
Nitrite 0
Nitrate 0

TDS as of today is 180. When the tank was started it was 140. It's gone up gradually over the course of the last 7 weeks. Been using Fluval Minerals for my RO water and its a bit dirty so may be switching remineralizers. NOTE- Deaths have happened regardless where the TDS has been sitting. Have lost probably 7-8 shrimp only one showed signs that it could have been a molting issue.

Diet - Tuesday - baby food (when babies present which they are now) and dried food
Thursday - Kale or spinach
Saturday - baby food, repashy or dried food
Sunday - Bioplus when babies present

The shrimp I lost today just had her babies last week. Water changes are done with remineralized RO water once a week, at the rate of 10%. Tank stays pretty constant around 70 degrees. Occasional fluctuation of 1-2 degrees.

So outside of dropping the TDS (again, deaths were happening even when I kept it at 145-150) does anyone else see anything else out of whack? Shrimp are breeding. Not sure on survival rate of babies since the first batch was born last week and the latest batch is still being hatched as I type this.

No new plants, no new livestock, no contaminated nets, tweezers, etc have been in this tank.

Last edited by ravensgate; 03-31-2013 at 03:01 PM.. Reason: update
ravensgate is offline   Reply With Quote