The Planted Tank Forum - View Single Post - CBS issues
Thread: CBS issues
View Single Post
Old 12-13-2012, 04:26 PM   #1
dhgyello04
Planted Tank Enthusiast
 
dhgyello04's Avatar
 
PTrader: (34/100%)
Join Date: Jul 2008
Location: Lathrop, CA USA
Posts: 823
Default CBS issues


Hello everyone,
I started a CBS tank back in February of this year. I started with about 20 shrimp (a mix of grades) and now have about 11 left. I lost some due to a bacterial infection that I have fixed. I had 3 females berried and hatched the eggs, but maybe only 2 or 3 out of all the babies survived. I did dose for hydra and other pest early on and have not seen any since.
I was wondering if you can help me get a better out come on the baby survival rate before I add more shrimp due to the loss from the infection. After the first of the year I would like to make another order of CBS and start again. My tank and parameters are as follows:

20gal long (standard)

Filter:
Small Ehiem classic canister filter (bio , mech, purigen, peat moss)
Sponge filter ran off of small power head

Substrate:
Fluval Shrimp Stratum

Plants:
Water Wisteria
Water Sprite
Anubius
Dwarf Sag
Java moss
Christmas moss
Fissidens Fontana
Subwassertang
(3) moss balls

Manzanita branches and Cholla wood

Water Parameters:
Temp. 71
Gh 4
Kh 0-1
Ph 6.2 6.6
TDS 170
Ammonia 0
Nitrates 5 ppm or less

I do a 10% water change each week and top of with straight RO/DI water. I add minerals to the straight RO/DI water with Mosura Mineral plus Ultra when doing the water change.

Any help is encouraged. I see the babies after they hatched and within 3 days there gone.

Don

Last edited by dhgyello04; 12-13-2012 at 05:41 PM.. Reason: added photo
dhgyello04 is offline   Reply With Quote