The Planted Tank Forum - View Single Post - So Maybe I Have A (20L) Shrimp Problem…
View Single Post
Old 12-13-2012, 04:19 PM   #232
phoenixkiller
Planted Tank Guru
 
phoenixkiller's Avatar
 
PTrader: (28/100%)
Join Date: May 2012
Location: Flower Mound, TX
Posts: 637
Default

Quote:
Originally Posted by somewhatshocked View Post
One of the best breeders? HA! I appreciate the kind words but I'm just like everyone else on the forum - a hobbyist. I may breed more than the importers but it's just for fun.

Aquasoil tanks usually take 4-6 weeks to be ready for shrimp. That's about how long I cycle all my other shrimp tanks regardless of substrate (when the tank is new), so it's not too much of a hassle.

Crystals will do fine in pH of 5-6.5, so I wouldn't worry about it. There's no need to treat RO/DI water with prime, though.
Not the right wording, I was just quickly typing some stuff so I could get some sleep. I should have said "You look like you know what you are doing, so...". I sure want to be able to have a bustling CRS colony like yours, that's all I was trying to say.

Eh, that's how long I thought all tanks took to cycle. On my first tank I didn't know about cycling at all and therefore didn't measure the cycling process time, and I insta-cycled my 55 and other 10g with seeded media (Took only a few days with each, mini-cycle only, no major cycle).

I really don't mean to thread-jack, but one more question: I always thought if pH bottomed out, it would stall the cycle, is that true?? I don't want the cycle to take longer than it has to.

Thanks bro!

P.S. lemme know if you ever have clippings of the moss, looks better than ADA tanks... beautiful!!!
__________________
Ask for shrimp
And get advice
Ask for advice
Grow shrimp twice
phoenixkiller is offline   Reply With Quote