The Planted Tank Forum - View Single Post - When It Rains...
View Single Post
Old 11-30-2012, 10:57 AM   #1
Django
Planted Tank Enthusiast
 
Django's Avatar
 
PTrader: (1/100%)
Join Date: Jun 2012
Location: Massachusetts
Posts: 573
Default When It Rains...

You may have heard me asking around about Hair algae in my liitle 10g lately. Well, just as it's on its way out, I am seeing Blue-green algae, otherwise known as Cyanobacteria popping up in a couple of places. I'll have to post a pic of my tank, although you may not see the BGA Try looking at the top of the wood and through the hole in the wood, where there's a bit of Java Moss that's affected. Also, look at the leaf to the right of the little powerhead.

http://www.plantedtank.net/forums/at...1&d=1354274875

http://www.plantedtank.net/forums/at...1&d=1354274875

As you can see, I just put in a powerhead in the second side of the tank. Maybe there isn't enough water flow up by the top of the wood either. I guess that advice helped, because I'm really not into putting any antibiotics or chemicals into the tank yet.

Most of the plants aren't doing so well or growing so well, so I wonder if it has anything to do with macro or micro ferts. I had an overdose of Flourish Comprehensive before all the algae got going, and I did 7 50%'ers which helped, and the planted Water Sprite and the Wisteria came to life. This has been going on for at least a month or a month and a half. So I'm thinking, "Are the ferts too low now or haven't I done enough water changes?" Maybe you can give me some other advice... any will be much appreciated. Thanks.
__________________

Tank 1 v.2.0 10g; 2x 10W CFL; Fluval U2; MGOCPM
the Fraternity of Dirt
#152

Last edited by Django; 02-28-2013 at 11:27 AM..
Django is offline   Reply With Quote