The Planted Tank Forum - View Single Post - Something is missing from my fertilizer!
View Single Post
Old 11-05-2012, 04:06 PM   #10
dr.tran
Planted Tank Guru
 
dr.tran's Avatar
 
PTrader: (76/98%)
Join Date: Oct 2007
Location: Queens, NY
Posts: 2,169
Default

I agree with many of the post above. Dosing macros and micros on the same day never affected me. As long as I give it about 15 minutes in between dosing. They have to be thoroughly dissolve before adding the micro or macro. I forget the science but plantbrain has explained it in the past.

It seems like you scaled down the EI ferts to a 10 gal tank. So you shouldn't have a problem with potassium especially with something like anacharis. However, for me it seems to do better in hard water. What is your kH and gH? You may need to double up on the GH booster depending on your source water. There is calcium and magnesium in the GH booster. You just might not be adding enough of it.

Also how are you Co2 injecting and what is your light/photoperiod? What is your substrate? Generally I find that anacharis is a low light plant so I doubt that's the problem unless its the extremes. Which then leads me to my next point, how heavily planted is the tank? If its very heavy or you have lots of light, you have to balance it out by adding more Co2. Or even at another extreme, may have to boost your ferts to supplement the extra plant load.

But most likely I think you have to double up on your GH booster.
__________________
I'm not a doctor in real life but I play one on this forum

My 29 gal tank

blackworms culture methods
dr.tran is offline   Reply With Quote