The Planted Tank Forum

The Planted Tank Forum (http://www.plantedtank.net/forums/index.php)
-   Lighting (http://www.plantedtank.net/forums/forumdisplay.php?f=10)
-   -   light problems (http://www.plantedtank.net/forums/showthread.php?t=40970)

Ghostface 01-16-2007 08:04 PM

light problems
 
HI,
I am changing my old lights with Hagenís aqua-glo x2 and power-glo x2. The tank looks good but I am getting a lot of brown algae and dark green algae. I found that my lights where on for 13hrs. I changed it back to 10hrs but I still am getting algae. Both sets of lights are 35 watts 18000k. This is my first time using this combo. I was looking at changing one set and replacing it with zoo med tropic sun 30w 5500k or ultra sun 30w 6500k. That's all the store has. Should I try a different combination? Are the lights I am using good enough? Not sure about the difference between 18000k and 6500k? Witch sets of lights are better? Need some help?

40g
p.h. 6.6
k.h. 4
temp. 83
Co2 injection
Lights- 4x35watts
Fish-discus, rams, algae eaters and tetras
Plants- swords, vals, hygro and some I can't name
Fertz -sea chem. products us a directed, does every water change
2 water changes a week 1/3

Thanks Ghost
:cool:

rey 01-16-2007 08:19 PM

There's nothing wrong with the type of lamps you're using. It might help to run one set for 8-10 hours and the other set for an extra light spike for 2-3 hours in the middle, as 4 x 35 watts all day seems pretty intense even for a 40 with CO2. Also, look around on the algae section of this forum to identify what you've got and how to eradicate it.
HTH.

Ghostface 01-17-2007 07:08 PM

Thanks Rey. I am going to get another timer today. I also made a mistake the lights are 30w not 35w.

Thanks Ghost


All times are GMT. The time now is 01:07 AM.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.