The Planted Tank Forum

The Planted Tank Forum (http://www.plantedtank.net/forums/)
-   Equipment (http://www.plantedtank.net/forums/9-equipment/)
-   -   Dropcheckers & Inline Atomizers (http://www.plantedtank.net/forums/9-equipment/197230-dropcheckers-inline-atomizers.html)

TheKribKeeper 11-13-2012 11:37 PM

Dropcheckers & Inline Atomizers
 
I have recently installed an up aqua inline atomizer about 12 days ago on my 29g with a 2213. I was still getting some twisting leaves on my hygros with my drop checker lime green so I started cranking up the co2 now my fish are not acting funny at all but my drop checker is straight up yellow. Do the tiny bubbles render the dropchecker useless? If I could go that high without the fish stressing I guess I was way short on Co2. Do atomizers use alot of Co2? I am at like 4bps or so at 30psi so far.

Bubba_Shrimp 11-14-2012 12:01 AM

Quote:

Originally Posted by TheKribKeeper (Post 2077679)
I have recently installed an up aqua inline atomizer about 12 days ago on my 29g with a 2213. I was still getting some twisting leaves on my hygros with my drop checker lime green so I started cranking up the co2 now my fish are not acting funny at all but my drop checker is straight up yellow. Do the tiny bubbles render the dropchecker useless? If I could go that high without the fish stressing I guess I was way short on Co2. Do atomizers use alot of Co2? I am at like 4bps or so at 30psi so far.

Maybe your 4 dKH solution is bad? I will be watching this thread as I also would like to get UP aqua inline atomizer (or GLA version) but was worried about required 30psi...

TheKribKeeper 11-14-2012 12:13 AM

I used a scale to make the 4dkh solution but you never know I guess. I think the bubbles are just going into the dropchecker and giving false readings. I was worried about the 30psi also but it hasn't had any problems yet. It does produce alot of micro bubbles the water looks fizzy. So if you don't like that then it is something to consider but it does work good and thats 1 less piece of equipment in the tank.

herns 11-14-2012 07:30 PM

Quote:

Originally Posted by Bubba_Shrimp (Post 2077699)
Maybe your 4 dKH solution is bad? I will be watching this thread as I also would like to get UP aqua inline atomizer (or GLA version) but was worried about required 30psi...

I think you are talking about Intank not inline atomizer.

I have Up aqua in my other tank that run 20 psi. The GLA version needs a least 30 psi.


All times are GMT. The time now is 07:40 AM.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd.