The Planted Tank Forum

The Planted Tank Forum (http://www.plantedtank.net/forums/index.php)
-   Substrate (http://www.plantedtank.net/forums/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Adding substrate to established tank (http://www.plantedtank.net/forums/showthread.php?t=165360)

t-ro 02-14-2012 07:57 PM

Adding substrate to established tank
 
As the title says, I want to add new plant friendly substrate to a 90 gallon tank that has already been up and running for more than a year now. I have regular aquarium gravel in the tank already, but it's only about an inch or less deep. What would be a good substrate I can add that won't harm the fish that are already in there? (I'm not too worried about cloudiness, as long as it's safe) I'm also not sure if I should completely replace the gravel, put new stuff over it, or just mix in a new substrate. I'm just looking to do a low tech right now. I have experience with reef tanks and fish only fresh water, but I've never done a planted aquarium before and want to start out slow.

Sugardaddy1979 02-14-2012 08:22 PM

Is the tank already planted? What is the existing stocking level?


All times are GMT. The time now is 02:44 AM.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.