The Planted Tank Forum

The Planted Tank Forum (http://www.plantedtank.net/forums/index.php)
-   Algae (http://www.plantedtank.net/forums/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Algae on leaves.. (http://www.plantedtank.net/forums/showthread.php?t=1098)

rossi32s 03-19-2003 04:53 AM

My plants started to develop algae on the leaves once again....

Heavilly Planted Tank
~4.0 WPG 11HR PhotoPeriod
78F
20PPM CO2
PH 6.8
Plant Guild Gold Fert

Any suggestions
Scott

ljezuit 03-19-2003 01:48 PM

What kind of Algae? Hair, brush, green spot?

rossi32s 03-19-2003 03:00 PM

green spot i believe.... anyone know of any pics online that show the different kinds?

rossi32s 03-23-2003 05:03 AM

figured it out... SALT.... a few weeks ago the guy at the LFS tol me I needed to add salt to the tank. well.... after much research... I have read that salt slows down the nutrient absord rate of the plants... thus the algae bloom....

jerseyjay 03-24-2003 07:51 PM

Quote:

Originally Posted by rossi32s
green spot i believe.... anyone know of any pics online that show the different kinds?

Here is the spot algae on the glass.

http://www.aquaticscape.com/articles/algae/spot.jpg

goshawk99 04-18-2003 01:01 PM

I have the same, not as much tho. I look forward to the answer to rid this stuff. All I have been doing is scrubbing it off at the weekly water change.

SNPiccolo5 04-20-2003 03:45 PM

I don't know about the fertilizer you are using, but it would probably be cheaper if you used KNO3, K2SO4, and KH2PO4 and a trace mix to fertilize. A good site for algae identification is http://www.aquaticscape.com/articles/algae.htm

-Tim

rossi32s 04-21-2003 01:55 AM

Tim... thanks for the link...

FOund the type... Brush algae

Any suggestion on clearing it up?

Scott


All times are GMT. The time now is 11:27 PM.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.