The Planted Tank Forum

The Planted Tank Forum (http://www.plantedtank.net/forums/index.php)
-   Equipment (http://www.plantedtank.net/forums/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Rena Filstar XP3 - larger o-rings? (http://www.plantedtank.net/forums/showthread.php?t=102273)

jawn_nm 02-15-2010 03:48 PM

Rena Filstar XP3 - larger o-rings?
 
I got a Rena Filstar XP3 thrown in with my 75G tank that I'm setting up now. I'm planning on pretty heavily planted with some fish (not a ton, but maybe ~30 inches?). I'm using a Hydor in-line heater and a Rex reactor for CO2. The filter ran fine for about a week before I added the reactor and heater, but now it leaks out of the power cord hole after about an hour. I replaced the o-rings on the quick disconnect, and re-greased them (and the rings inside the disconnect too). It ran for about 5 hours and then started leaking. :( Anyone try using larger o-rings to stop the leaking? I'm ready to just bag this filter and buy another one (Eheim 2217?) but I thought I'd give the Rena one more chance! :)

Diana 02-15-2010 04:49 PM

I have done about what you have: I used Vaseline for lubricant and a bit of bulk to make the O-rings seat better.
Rena suggests replacing the O-rings pretty frequently (3 years?)

I am not running anything in-line, though. Do you think there is too much interference with the in line stuff? Is it easy enough to dismantle it and run the filter without to test it again?

themainer 02-15-2010 04:58 PM

The leaky power cord is a known issue. What I did was take the top off my XP3, unscrew the two pieces that are basically "pinching" the power cord in place. Then I added some silicone along the power cord and screwed the two pieces together again. Haven't had a leak since.


All times are GMT. The time now is 02:54 AM.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.