The Planted Tank Forum - Reply to Topic
Thread: AlexXx's First Planted Nano Tank! Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
02-24-2010 04:19 AM
AlexXx Thanks man, ill keep that in mind, i was having a terrible time with brown and green spot algae last week, but i raised the light up a bunch and am doing a "siesta" during the photoperiod and i have not gotten any new algae what so ever. Its looking pretty good, this was really just a test tank, never really had any experiance with planted tanks, so ill end up redoing it eventually, but ya.

I am going to update this weekend, along with a new journal for a RCS 10 gallon : )
02-24-2010 02:15 AM
!shadow!
Quote:
Originally Posted by chumblaka View Post
Where did you get your light? It would be amazing to share between my tanks so I can spotlight my trouble plants.... Also DIY CO2 works wonders on small tanks!
i just recently got the same light, just go to the lightning section usually where they sell lamps/chandeliers. Best deal in my opinion for the $ only 20$! It's awesome for my 10g l highly recommend it. you did good in choosing these lamps alex. gl on the tank man if you ever need help just shoot me a private message i'll try to answer it to the best of my abilities.
02-14-2010 06:09 PM
Damian Indeed I will. May do it today. Not much growth from the HC which is leading me to disassemble the tank and derim the top atleast and start over but dry start the hc.
02-14-2010 07:23 AM
AlexXx Ill look into it, i had one spring of blyxa spouting new bright green sprigs, but i uprooted it while planting the wistera and mayaca and now its turing yellow! oh no

Sorry to hear about your HC, u gunna update any time soon!?
02-14-2010 05:23 AM
Damian hey looking good! my hc started melting also but it looks as though its bouncing back. Although im not getting much spread on it. I may have planted them too far apart sadly. This is looking great. The yellowish blyxa may be lacking something. I cant remember too well. I think its iron if im not mistaken.
02-14-2010 01:48 AM
AlexXx Here is my first update! It is February 13th and i just did a water change. Ive had lots of death so far. The plants i got died in the mail because i did not know it was delivered, but most of them are doing pretty good. I hope they will bounce back and start growing better. The HC was all melted and gone i had to take it out today, i gave it a chance but oh well. I put some weeping moss there instead, it looks ok i think. The Blyxa is sending out mad roots but its still kinda yellowish compared to everyone elses on the forums. The fern plant behind the right rock died too, so i added some wisteria from my other tank, and some mayaca springs. Anyhow, thats my update. Hopefully i can get CO2 going soon, i just have no time to do anything thats why i have waited 2 weeks to update this school is just killing my soul.







input please!
02-01-2010 03:34 AM
arok3000 Looking good!
I really like those rocks.
01-31-2010 07:15 AM
Fat Guy great start
01-31-2010 05:55 AM
AlexXx Check Home depot for the lamp! Thats where i got it from, and its great!

Thanks everyone!
01-31-2010 05:32 AM
chumblaka Where did you get your light? It would be amazing to share between my tanks so I can spotlight my trouble plants.... Also DIY CO2 works wonders on small tanks!
01-31-2010 05:28 AM
Chafire looking pretty sweeet AlexXx! love the rocks
01-31-2010 04:40 AM
isu712
Quote:
Originally Posted by AlexXx View Post
Oh no! alright well i turned it off, ill turn it back on tomorrow. Hope this helps!
Good. It sounds like you've got a pretty good set-up going, so you should be fine with time, which is the hardest part of this hobby as I've found. I get impatient myself, but there's a saying the the only things that happen quickly in aquariums are bad things, so patience is definitely a good thing.
01-31-2010 02:52 AM
AlexXx Oh no! alright well i turned it off, ill turn it back on tomorrow. Hope this helps!
01-31-2010 01:57 AM
isu712
Quote:
Originally Posted by AlexXx View Post
Alright! Thanks all! Ill prob get the DIY CO2 going next week or something whenever i have time. School/work is beating my up right now.

It seems like my HC is a lot less green than everyone elses on here. It was in the mail for a few days and it arrived that color, dull green. Ive had the light on it for almost 48 hrs straight now in effort to try to jump start it. Is it getting to much light!?
48 hours straight?!!! That's not a good idea because plants need a dark period for part of their photosynthesis, so the only thing you'll be helping will be the algae. Just set it up for a regular photo period and it should bounce back with your CO2 and time.
01-30-2010 11:56 PM
AlexXx Alright! Thanks all! Ill prob get the DIY CO2 going next week or something whenever i have time. School/work is beating my up right now.

It seems like my HC is a lot less green than everyone elses on here. It was in the mail for a few days and it arrived that color, dull green. Ive had the light on it for almost 48 hrs straight now in effort to try to jump start it. Is it getting to much light!?
This thread has more than 15 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome