The Planted Tank Forum - Reply to Topic
Planted Tank Forums
Your Tanks Image Hosting *Tank Tracker * Plant Profiles Fish Profiles Planted Tank Guide Photo Gallery Articles

Go Back   The Planted Tank Forum > Sponsors > Aquatek of California > Aquatek Mini Regulator leaks nearly all CO2 after 3 weeks consistently.

Thread: Aquatek Mini Regulator leaks nearly all CO2 after 3 weeks consistently. Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
05-18-2014 06:17 AM
Algae. so i think i fixed it, got another refill after just 1 month of use, but this time i lubed the o rings and also added teflon tape
05-04-2014 02:10 AM
Algae. hey guys, i have the aquatek mini for 1 month now at 1 bps, filled it up a month ago at 750 psi but now its at 300-400 psi already, i did the soapy water leak test and looks like i have a micro leak, at the tiny hole on the bottom of the regulator.... i have a new o ring on it whats going on? do i need to lube the o ring? should i use teflon tape?
04-15-2014 09:53 AM
ahoysteven yup, took my co2 tank to get it refilled and the guy notified me that my o-ring was missing. he gave me a new one and everythings been going swimmingly ever since
04-07-2014 04:04 AM
lamiskool
Quote:
Originally Posted by Shremph View Post
Replace the O-ring on the Co2 tank. I can say for certain that this is the problem, but I had a deformed O-ring on a tank that leaked. Replacing the o-ring solved the issue for me. I can't say for certain if that is your issue though.
what he said, I was dumbfounded for the longest and then realized it was the oring! Doh!
04-07-2014 03:59 AM
Shremph Replace the O-ring on the Co2 tank. I can't say for certain that this is the problem, but I had a deformed O-ring on a tank that leaked. Replacing the o-ring solved the issue for me.
04-07-2014 03:38 AM
bisnicks
Aquatek Mini Regulator leaks nearly all CO2 after 3 weeks consistently.

Hello,

So I recently picked up this regulator with an Empire 20oz tank. I've been having an issue where after about 3 weeks of running the tank suddenly starts losing pressure. I refilled it, tightened everything and everything seemed fine. 3 weeks or so later, the same thing happened. I tried spreading soapy water over everything but I don't see any bubbling.

Anyone know what causes this? It's only 3 months old...

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT. The time now is 05:32 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Planted Tank LLC 2012