The Planted Tank Forum - Reply to Topic
Thread: Scott's 40 breeder Journal- Couple New Pics!! Reply to Thread
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:

Register Now

In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
04-07-2015 03:49 PM
boxhead1990 I like this tank!
04-07-2015 06:39 AM
Couesfanatic Any update?
12-21-2014 01:06 AM
scbrooks87 So just a quick update. The little oddball plant that I wasn't sure what it was has been removed. I didn't like the look of it and just wasn't sure what it was so I pulled it.

Everything else is coming along nicely! The HC carpet is slowly filling in, roots looking good! Let me know what you guys think!
12-13-2014 06:34 PM
scbrooks87 Yeah idk why its doing this well lol. It seems like anywhere the moss lays on iy sticks to. Ive tried to remove it from places i didnt want it and it was pretty tough to get off.

I was giving the tank its morning mist and noticed an odd sprout forming on a piece of rock and idk what it is. Ill get a pic later to show it.
12-13-2014 04:31 PM
HybridHerp I find it funny that the flame is attaching for you. I've had my flame for like a year now and it doesn't really attach, it just gets stuck on the driftwood and stays in place that way (like in a crevice) but could easily be pulled apart.
12-13-2014 06:37 AM
scbrooks87 Ok, It's been planted for about three weeks now. Growth is happening slowly, it's not flooded, I'm starting it out "dry".

I initially started with HC, Staurogyn Repens, and a Microsword. I've since added Flame Moss and Fissidens Spla. to the rockword, but don't have photos of that yet. The flame moss seems to be taking to the rocks quite well, but the fissidens is a lot slower to attach and grow.

Ok, enough chitter chatter, here's some pics!
11-18-2014 01:44 AM
scbrooks87 You know, I hate when you're expecting a package and get home to find out it isn't there... It was just the ferts which won't be used for a little while of course, but it's still disappointing when a shipment is delayed. Oh well, UPS says it will be here tomorrow.
11-18-2014 12:27 AM
scbrooks87 Been a VERY long time! Life really can get in the way can't it? Updates coming soon though I've been getting everything installed left and right lately, and just ordered plants! Here's what I've got coming in: HC, Staurogyne Repens, Lilaeopsis Novaezelandiae, Flame Moss, and Fissidens Splachnobryoide​s. Well that's a mouthful eh? lol.

I'm planning to do HC foreground carpeting, then the SR and LN towards the back. I'll be figuring out how to attach the Fiss and Flame Moss on and between some of the rocks to help them blend together a bit.

The fish are going to have to come a little ways later, cause I have absolutely no clue when I'll be able to get my hands on the Boraras Brigittae I want. I may do a small school of Neon Tetras in the meantime once I get the tank cycled. I picked up some Dr. Tim's One and Only Nitrifying Bacteria, and some Ammonia Chloride to help the cycle to a bit quicker and assure no fish are harmed in the making of this tank

Just thought I'd post where I'm at with the tank these days after many months of backburnering it for some other stuff the wife and I had to deal with.
02-21-2014 05:31 PM
scbrooks87 Thanks! I'm trying to decide after looking at it for a few days if it needs more rockwork or if I like it the way it is... Once I plant it, I'm not changing it lol.
02-21-2014 05:51 AM
shift I Like the hilly layout! nice work
02-21-2014 05:50 AM
scbrooks87 Thanks for letting me know! I've gone ahead and put the pics in as attachments. How does that work? Any better?
02-20-2014 11:13 PM
The Trigger yeah they're not working
02-20-2014 07:40 PM
scbrooks87 Hey are pictures not showing up for people? Maybe I need to load them differently. Sorry if that's the case, this is my first time looking at this thread from another computer and they aren't showing! Whoops!
02-20-2014 05:16 AM

Ok, it's been a while, but finding time has been a bit tough. I'm finally starting to get a chance to work on this a bit here and there, and got tired of seeing the tank sitting with all its equipment inside of it... I have done an initial aquascape and I must say... I think I like it.

Once again... cell phone pics and not so clean glass... But it's what I could get at the time!

What do you think!?
09-24-2013 07:12 AM
scbrooks87 Ok. Small update here... I got some of the parts in for my CO2 reactor! The pictures are really bad cause I just snapped em quick on my cell phone camera, but here's what we got going!

In this pic it's the layout of the parts. Left side are the parts for the bottom. Coupler, reducer bushings, and the thread x hose barb elbow. Middle is the main body of the reactor, right side is a union, reducer bushings, and the elbow. Along the bottom is a rigid airline tubing to inject the co2 into the reactor.

Next is a pic of the parts all loosely pushed together, not glued or anything, just to give an idea of the final product.

Now the reason for the union is because in reading about DIY reactors, it seems many people complain about these things being really hard to clean out... The union allows me to fully open this up, dump the bio balls, clean it all out and then put it back together.

So that's about what I've got going for this thing so far... I am kind of nervous to start gluing this thing together cause I'm afraid I'll have forgotten some part of it... But I imagine I'm pretty well good to go!

What do you guys think!?

P.S. I want to say again that I'm sorry about the crappy pics in this post... I was just too lazy to really set thing up to take anything better.
This thread has more than 15 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome