The Planted Tank Forum - Reply to Topic
Thread: Problem with Grand Solar I Metal Halide Reply to Thread
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:

Register Now

In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
12-11-2012 08:08 PM
Problem with Grand Solar I Metal Halide


I have an ADA Grand Solar I. A few days ago the 150w Metal Halide bulb burnt out. Luckily I had a replacement. Unluckily I think there may be something wrong with the ballast or light. The MH bulb will only stay lit for about an hour then turn off for 15 minutes, then turns back on & repeats the process.

To answer a few of your questions...the ballast is hung outside of the stand with proper airflow, all of the connections have been checked & re-checked, I removed the timer to help troubleshooting. The Power Compact fluorescent lights are not affected. Also the ballast is very hot to touch and is making more noise than I remember.

Have you seen this problem before?

Update...the MH appears to remain lit when a fan is blowing on the ballast.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome