The Planted Tank Forum - Reply to Topic
Thread: Less light triggered algae Reply to Thread
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:

Register Now

In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
08-27-2011 05:23 AM
BradH I'll try turning the light back on for a few days and see what it does.
08-27-2011 02:18 AM
Jeffww A sudden change in conditions perhaps let algae take foot in your tank. Or it could have been that the algae problem was already nascent and you turned off the light just as the problem began to occur. Increase the light again and see if it stops the growth of the thread algae.
08-27-2011 12:30 AM
Less light triggered algae

I was running 2 lights on my 29 gallon, a 36 watt coralife t5no and a 20 watt t8 tube, just to see what the effects would be. I normally just run the T5NO. So I decided to turn off the t8 and since I did that I have what appears to be thread algae. Why would less light trigger algae?

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome