The Planted Tank Forum - Reply to Topic
Thread: 10 gallon shrimp tank Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
09-09-2011 07:13 PM
BradH Did a test on the rocks using vineger and muriatic acid and they are ok. Also, tested the gh and it is finally down. So I guess it was just me topping off with tap and possibly dosing too many ferts. But the kh never rose any. The shrimp still haven't started breeding again though.
09-01-2011 10:24 PM
BradH You know, I feel like a complete idiot! lol I don't know why that slipped my mind. I bet it is the rocks. Thank you!!! I can't believe I never even thought about that, considering I did test some rocks that I was going to put in there one time. I just didn't test these. I'm about to do that.
09-01-2011 10:16 PM
HolyAngel hmm, have you tested the rocks with vinegar to see if they react or not? they could possibly be leeching something into the water thats raising it as the water changes should lower it for sure if the tap is lower.. Could try distilled or RO water to lower it, either by themselves or mixed with your tap.
08-15-2011 12:09 AM
BradH
Quote:
Originally Posted by GDP View Post
Your tap water has high GH? RO/distilled water would deffinately help with that. Btw I love how that small piece of xmass moss went from a tiny ball of moss to a monster moss.
I just recently sold a bunch of xmas moss. It was filling up half of the tank. Also my valisneria nana was out of control in there. No my tap isn't super hard water, but my gh in the tank is 14 right now. I did a lot of top offs with tap and no water changes and it built it up. Then I started doing a lot of water changes, but the gh hasn't gone down at all. I'm not sure why cause I have been staying on top of the water changes every week. So I'm going to try to mix half and half. Interestingly enough though my kh doesn't go up.

Quote:
Originally Posted by HolyAngel View Post
Nice video and tank! Just can't see any shrimp

How long have you had them? Usually ppl ship them as baby/juvies an it takes a couple months for them to start breeding.. Do you ever see any saddled? I mean I know they're yellows so it'll be kinda hard to tell, but that's the hint that berriedness will come soon!

Also, phone pics are totally fine as that's all I have too :p lol
LOL! I need to do another vid or some pics with the shrimp. I've had the shrimp for a year. I bought them as juvies. They didn't breed for a long time, then I lowered the temp. and they started breeding like crazy. I did have them breeding really good, until recently. And once I noticed they stopped, I checked my water parameters and the gh was really high. And it's not going down. So I'm just assuming that is the problem. I don't no for sure, but I think the water is too hard right now.
08-14-2011 10:06 PM
HolyAngel Nice video and tank! Just can't see any shrimp

How long have you had them? Usually ppl ship them as baby/juvies an it takes a couple months for them to start breeding.. Do you ever see any saddled? I mean I know they're yellows so it'll be kinda hard to tell, but that's the hint that berriedness will come soon!

Also, phone pics are totally fine as that's all I have too :p lol
08-14-2011 09:01 PM
GDP Your tap water has high GH? RO/distilled water would deffinately help with that. Btw I love how that small piece of xmass moss went from a tiny ball of moss to a monster moss.
08-14-2011 06:57 PM
BradH Well, I sold almost all of the plants in there last week, so it's looking rather bare right now. The fish and shrimp get along fine. However, I'm not getting any berried shrimp anymore and this started way before the fish were added. I think it's because my gh had gotten really high. I keep doing water changes, but for some reason it's not lowering it. I'm about to switch to half tap and half ro water, so hopefully things will get better.
08-14-2011 06:46 PM
Geniusdudekiran How's it going?
08-02-2011 02:16 AM
BradH
Quote:
Originally Posted by Kisa View Post
Nice tank. The gouramis are pretty.
Thanks!
08-02-2011 12:03 AM
Kisa Nice tank. The gouramis are pretty.
07-16-2011 07:16 PM
BradH No pics, but I did take a quick little video of the tank currently. I also added some Honey Gouramis to the tank.

http://youtu.be/qZrjhmh8t_0
01-15-2011 05:19 AM
BradH
Quote:
Originally Posted by AquaStudent View Post
hey nice tank! how do you like the marimo balls? I have one in my 10 gallon right now. they are interesting little things aren't they

were you able to get the tank back on track?
Thanks! I like them. I haven't got the tank back on track yet. I have been procrastinating and working on my 29 gallon tank. I plan on dosing the tank tomorrow with the stuff to get rid of the unwanted pest in there. Then probably next week, I'm going to rescape the tank. I'll post and update when I do.


Quote:
Originally Posted by .Mko. View Post
The rocks are soo fuzzy =) haha the shrimp will love it in there.
They pick at the marimo all day.

The shrimp seem happy and they molt quite often, but for some reason they aren't breeding. i haven't figure out why yet though. I think it might be related to the unwanted pests in the tank. I have some sort of copepod or something that is multiplying like crazy in there. Plus I have some planeria that I need to kill off.
01-15-2011 04:56 AM
.Mko. The rocks are soo fuzzy =) haha the shrimp will love it in there.
01-15-2011 02:37 AM
AquaStudent hey nice tank! how do you like the marimo balls? I have one in my 10 gallon right now. they are interesting little things aren't they

were you able to get the tank back on track?
12-26-2010 11:14 PM
BradH Well, this tank has gone to crap. lol My tylo snail ate most of the plants. The mayaca didn't live and I"m plagued by unwanted hitchhikers (planeria, detritus worms, some sort of copepod and hydra). The shrimp haven't reproduced at all, which makes me think it's the other critters keeping that from happening. I'm about to dose the tank with flubendazole and try to get it back on track.
This thread has more than 15 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome