The Planted Tank Forum - Reply to Topic
Planted Tank Forums
Your Tanks Image Hosting *Tank Tracker * Plant Profiles Fish Profiles Planted Tank Guide Photo Gallery Articles

Go Back   The Planted Tank Forum > Specific Aspects of a Planted Tank > Algae > New Algae bloom

Thread: New Algae bloom Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
10-07-2013 02:41 PM
Dallen33 I do not have a fert regimen as I was growing my plants like crazy without any before. I do have pressurized CO2 running 2-3bps through an airstone as a diffuser. I have an ehiem 2217. (55 gallon tank i might add)
09-28-2013 06:19 PM
Edub When i switched from t5no to led I had a huge algae problem for quite a while. Im just using diy co2 and I dose water ferts 1-2 times a week. I grew clado like it was my job. The only thing that finally stopped it was daily dosing of 2-3x excel, elevating the light several inches above my tank (I might have to bring it up more), adding another bottle to my co2 rig, and being more consistant with my fert dosing. I added dwarf water lettuce as well to help block some of the light. I didn't manage to get rid of the clado until I did a whole tank treatment with h2o2 and a follow up dose of excel.

If I was using pressurized co2 this would be much easier, and I would probably ditch the water lettuce. My plants grew "redder" before I started reducing the light but I also was plagued with algae.
09-28-2013 07:54 AM
Darkblade48 What is your fertilization regimen like? What about CO2? We need more information to begin to be of any help.
09-27-2013 10:34 PM
Dallen33
New Algae bloom

Hello, I have recently replaced my 108W T5 HO with the new fluval full spectrum LED. I am now battling BGA and a protien film. ALso there is a "hair like" algae on all my plants. Any suggestions?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT. The time now is 08:52 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Planted Tank LLC 2012