The Planted Tank Forum - Reply to Topic
Planted Tank Forums
Your Tanks Image Hosting *Tank Tracker * Plant Profiles Fish Profiles Planted Tank Guide Photo Gallery Articles

Go Back   The Planted Tank Forum > Sponsors > Finnex / Schuber Wright > Flickering Fugeray

Thread: Flickering Fugeray Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
02-21-2014 07:25 PM
Urkevitz My Monster Ray is doing this, if you touch anywhere near the power switch it really flickers, plus the plastic endcap the power switch is connected to is disintegrating. I rarely use the power switch. I wish I got the cheaper beamsworks version
10-24-2013 02:58 AM
androsk i just fix and other one myself, this one lost almost 50% of its bright and some time takes a few sec for light to came on.

it was just a 470uf 10v bloated capacitor that need to be replaced and its like new again.
10-24-2013 02:26 AM
MrAlmostWrong Sadly this happened with my 30" FugeRay as well. They offered for me to have it sent back and fixed even after warranty. Just had to pay for shipping, but it's no fun being without a light for a bit of time. I also have 2 16" FugeRays that are going strong so it definitely seems to be a QC problem with the transformer.
07-01-2013 08:57 PM
androsk i fixed mine, had to open it and resolder the cables on the led strip, also punch with pliers the cables joints inside.
06-27-2013 08:49 PM
IsNull I want to believe this is an isolated issue. But with other users here with the same problems, I think they have a quality control problem with the transformer.

I just didn't want to ship the entire light back when shipping the transformer would do.

I wanted to upgrade my lights so I'm willing to go one more time. I've got a Daylight Ray 2 coming in to replace this one. I'll have this one repaired and will try to fleabag it depending on how much shipping will be.
06-27-2013 06:28 PM
lullafishi
Quote:
Originally Posted by IsNull View Post
The light itself seems really nice. It's a quality aluminum based LED housing that handles heat real well. The transformer that the light bar plugs into doesn't seem to be quiet the same quality.

If the problem is weak solder points.. makes me a little concerned about an electrical fire. I just got the email where they said it was out of warranty, but if I paid shipping they would repair it.

I can open the thing up and fix a solder point if that's all it is...
I'd just pay the shipping to have them repair it if I were you. That's the same policy for fixtures still under warranty (unless they want you to pay for shipping both ways). If it's a solder point it may be an easy fix for you, but if it's the ballast or something else and you can't fix it, they probably won't repair it for free since you opened it and tampered with it. And then you're out of luck unless you know how to replace those parts yourself.

Actually, now that I think about it, you may be able to at least open it to get a look at the solder points without really tampering with anything. Maybe take a peek to see if you can get any solder point visuals without actually messing with anything other than the end cap?

Good luck! I love my fugeray, so I really hope your issue is resolved.
06-27-2013 04:30 PM
IsNull The light itself seems really nice. It's a quality aluminum based LED housing that handles heat real well. The transformer that the light bar plugs into doesn't seem to be quiet the same quality.

If the problem is weak solder points.. makes me a little concerned about an electrical fire. I just got the email where they said it was out of warranty, but if I paid shipping they would repair it.

I can open the thing up and fix a solder point if that's all it is...
06-27-2013 03:44 PM
Jester946
Quote:
Originally Posted by IsNull View Post
Mine started to flicker today then shut off without coming back on. I purchased it in Sept directly from Finnex. It may be out of the 180 day warranty. Admittedly I'm not going to be real happy if their product can't make it one year.
wow, I considered this brand...now I'm not thinking so sure about it...
06-27-2013 03:37 AM
IsNull Mine started to flicker today then shut off without coming back on. I purchased it in Sept directly from Finnex. It may be out of the 180 day warranty. Admittedly I'm not going to be real happy if their product can't make it one year.
06-15-2013 04:24 AM
lullafishi Just wanted to update in case anyone is reading or encounters a similar problem...

I shipped mine back under warranty and Finnex had it on a testing station for a week straight. They didn't notice any flickering, but since I had tested it in multiple outlets, without a timer, and in different houses they replaced the ballast and sent it back to me.

I'm pleased to say I haven't had a bad flicker since.
04-15-2013 09:27 PM
Soup12 Customer service is good, if under warranty the fix very fast and ship back to u.

I paid like $7 to ship to them
04-15-2013 06:38 PM
lullafishi Did anyone resolve the flickering issue in the Fugeray? My 36" Fugeray is flickering (both white and blue LEDs) and it's going to drive me crazy. It flickers in different outlets (without a timer) and even in different houses.

I bought the light in February directly from Aqua Vibrant so I've sent them an e-mail about the issue. Hopefully I can get it resolved... I love the light otherwise.
03-01-2013 02:40 AM
Soup12
Quote:
Originally Posted by slavecorps View Post
My 12" fugeray does this too. I find that the position of the power cable has something to do with it because when I move the cable it will flicker more or less depending on the position. It's an inexpensive fixture and I wouldn't be surprised if the solder joints that connect the power supply to the circuit board on the fixture aren't the greatest and the movement of the wires is creating a small amount of resistance in the solder connections.
How are you soldering to stop flickering? How are you seperating moonlights to a different outlet?

thanks
01-01-2013 08:13 PM
rozdaboff Sorry for not reposting sooner - I was away for holiday vacation.

Replugging directly into a wall outlet helped for the most part - but there is still an occasional flicker. It isn't the biggest deal - just wanted to make sure I wasn't imagining it.
12-23-2012 08:50 PM
slavecorps Hi Lowe,

I am plugged directly into the wall outlet and have tried multiple outlets in 2 different residences in Chicago, Illinois and Orlando, Florida. The issue seems to come from stress on the solder joints on the circuit board. Careful positioning of the power cord on my fixture seems to correct the issue. This has happened since I got the fixture in August. Not really a big deal since once I get the fixture set up and the power cord set up with little tension on the point where it goes into the fixture, that's where it stays and the lights don't flicker when positioned in such a way.

When I get a chance, I want to open the fixture up and re-do the solder joints to see if that corrects the problem permanently. I've been wanting to open it up anyways because I want to have an independent power supply for the "moonlights" so that I put them and the daylight bulbs on independent timers to automate the fixture.
This thread has more than 15 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT. The time now is 07:21 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Planted Tank LLC 2012