The Planted Tank Forum - Reply to Topic
Thread: What is wrong here? HELP! Reply to Thread
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:

Register Now

In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
11-30-2012 09:23 AM
Acro Fishless cycle all the way! It's easy and fish don't get hurt.
11-30-2012 08:59 AM
Sd760 Dude go buy 5 feeder gold fish. Was having cloudy water issues in my mgops 55 gallon I think I put gold fish in less than a week after. I think it would be fine and give your tank some balance.
11-30-2012 08:26 AM
Diana Do not add fish.
Do the fishless cycle, which takes about 3 weeks. It will be clear by then.

I am wondering if this is cloudy water that is similar to what happens when someone adds some pH altering minerals that are not compatible with the water? pH Up or pH Down sorts of things.
11-30-2012 12:49 AM
Shangrila I don't think it is green water as I have a UV light in my canister filter.
11-30-2012 12:43 AM
Oxl No worries that is what an uncycled tank looks like, the cloudiness will clear up once your filters mature. Perhaps add a bit of aquarium salt and do 40% water changes every week until the cycle completes. Are you adding ammonia or fish food to create the ammonia? Perhaps add a couple adult zebra danios which are hardy enough to cycle a tank on their own without dying.
11-30-2012 12:43 AM
ChadRamsey looks like an algae bloom. Green water
11-30-2012 12:34 AM
What is wrong here? HELP!

This tank has been set up for 3 weeks now. It has MGOPM capped by STS. The STS was rinsed until it was clear then(don't ask me why) I transferred the STS to some buckets that had a fair amount of calcium montimorlite clay residue in them. Well 8 complete water changes and numerous substrate vacuums later it is still cloudy. The only thing that made a difference was my diatom filter, but that only keep it clear for about a day. I think the clay dust is my problem because when I disturb the STS I can see it kicking up. How can I get rid of this? This has been making me lose sleep! I swear I am close to tossing this tank out the back door. The tank is not cycled yet and is filtered by an Aqua Clear 110 and a large SUN SUN canister.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome