My Review: SunSun "Outside Filter" HW-302 - Page 39 - The Planted Tank Forum
 2Likes
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #571 of 761 (permalink) Old 12-12-2011, 03:10 AM
Planted Tank Obsessed
 
Dragonfish's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pleasant Prairie, WI
Posts: 348
I have a sunsun 302 and my impellar shaft snapped a couple months ago. I've been using a steel shaft I made while "kool goods" contacted the manufacturer for me. They mysteriously lost the shaft I mailed them back and now it's gotten really loud. I think I found an actual factory replacement! Does this look right to you?

http://www.truaqua.com/cf300-ri.html

"Hopefully everything doesn't turn out horribly ironic"
Dragonfish is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #572 of 761 (permalink) Old 12-12-2011, 03:28 AM
Planted Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Central Illinois
Posts: 286
Send a message via Yahoo to Laura Send a message via Skype™ to Laura
Looks right to me. Nice find!

Sent from my SAMSUNG-SGH-I997 using Tapatalk
Laura is offline  
post #573 of 761 (permalink) Old 12-13-2011, 12:20 AM
Newbie
 
Join Date: Dec 2011
Location: Melbourne
Posts: 1
I have had the 303A for a month now and am happy with it. I was sure I read somewhere the input/output clamp assembly acted as a shut off. Last week was the first time I cleaned it and the hoses acted as siphons and water leaked everywhere. Any tips on minimizing water lose with out pulling the hoses out of the tank?

Thanks in advance.
jiggysmb is offline  
post #574 of 761 (permalink) Old 12-13-2011, 01:55 AM
Planted Tank Guru
 
HD Blazingwolf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Chattanooga, TN
Posts: 4,907
it is supposed to be a shutoff. did u move the lever to the off position? works great on mine!!
HD Blazingwolf is offline  
post #575 of 761 (permalink) Old 12-13-2011, 03:25 AM
Algae Grower
 
gotwins86's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: North Dakota
Posts: 59
I bought the 375 gph version and will be using it on my 75 gallon once I set that up in a few weeks. I decided to put it on my 29 for the time being(the 75 is going to replace the 29) and get some bacteria established in it. It has turned my 29 gallon into a raging river. I assume that with the size of the 75 gallon it wont be as strong. Correct? Or should I add something to it to slow down the flow?
gotwins86 is offline  
post #576 of 761 (permalink) Old 12-13-2011, 11:09 AM
Wannabe Guru
 
Join Date: Dec 2011
Location: New England
Posts: 1,116
Quote:
Originally Posted by Dragonfish View Post
I have a sunsun 302 and my impellar shaft snapped a couple months ago. I've been using a steel shaft I made while "kool goods" contacted the manufacturer for me. They mysteriously lost the shaft I mailed them back and now it's gotten really loud. I think I found an actual factory replacement! Does this look right to you?

http://www.truaqua.com/cf300-ri.html
are you ordering the thing? if so can u let me know how long the shaft is, im looking for a new shaft for my odyssea water pump which broke in half.

the shaft on my odyssea was about 5inch ...


ty
In.a.Box is offline  
post #577 of 761 (permalink) Old 12-13-2011, 10:37 PM
Algae Grower
 
phorty's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Chicagoland
Posts: 106
Quote:
Originally Posted by phorty View Post
I bought a CF-400 for my 55 gallon. I was thinking I could use that as the only filter but the flow isn't impressive so I'm still using a AC110 and a Emperor 400 in addition. I still like the filter though, very quiet.

I feel like I might need two when I start my 75 gallon.
So I cleaned out my CF-400 for the first time after it ran for 2 months. It was a little bit dirtier on the interior than I expected. I think I need to do a pre-filter. How are you guys setting up your pre-filters? Where do you put it and what material? I don't want to slow flow too much.

I'm also not sure I have the spray bar placed in the optimal place. Using the provided tubing it is about 2 inches below the water line. Do I want the spray bar higher so it disturbs the water line more?
phorty is offline  
post #578 of 761 (permalink) Old 12-14-2011, 02:46 PM
Planted Tank Obsessed
 
Dragonfish's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pleasant Prairie, WI
Posts: 348
Yes I'm ordering it but I can tell you now no way that shaft is 5" long. Sorry! Did you try calling Aquatraders.com? They sell all the Odyssea stuff.

"Hopefully everything doesn't turn out horribly ironic"
Dragonfish is offline  
post #579 of 761 (permalink) Old 12-19-2011, 04:35 PM
Algae Grower
 
phorty's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Chicagoland
Posts: 106
Quote:
Originally Posted by gotwins86 View Post
I bought the 375 gph version and will be using it on my 75 gallon once I set that up in a few weeks. I decided to put it on my 29 for the time being(the 75 is going to replace the 29) and get some bacteria established in it. It has turned my 29 gallon into a raging river. I assume that with the size of the 75 gallon it wont be as strong. Correct? Or should I add something to it to slow down the flow?
I have the same filter. I'm having the opposite problem where I'm not getting much flow strength. I put AquaClear filter foam into the intake to act as a pre-filter and it slowed down even more. Perhaps, you should stuff more media into the baskets to slow it down?
phorty is offline  
post #580 of 761 (permalink) Old 12-28-2011, 07:56 PM
Algae Grower
 
Join Date: Nov 2011
Location: Richmond, VA
Posts: 107
Thinking about picking one of these up...Would the 302/402 be sufficient for a 30 gallon tank? Or should I go with the 303/403? Is the 40_ model worth the extra money over the 30_ model?
Only One Haze is offline  
post #581 of 761 (permalink) Old 01-06-2012, 04:00 PM
Planted Tank Obsessed
 
Dragonfish's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pleasant Prairie, WI
Posts: 348
I got the impellar I posted above and it's perfect! My filter is silent again!

"Hopefully everything doesn't turn out horribly ironic"
Dragonfish is offline  
post #582 of 761 (permalink) Old 01-11-2012, 11:11 AM
Algae Grower
 
tuesdayschild's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: B-more, Maryland
Posts: 7
Quote:
Originally Posted by Only One Haze View Post
Thinking about picking one of these up...Would the 302/402 be sufficient for a 30 gallon tank? Or should I go with the 303/403? Is the 40_ model worth the extra money over the 30_ model?

Running the 402B on my 29 and I have no complaints. Can't really speak the any advantages of the newer model over the older but I do like knowing that I'm running the supposedly improved model.
tuesdayschild is offline  
post #583 of 761 (permalink) Old 01-23-2012, 10:27 PM
Planted Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Anchorage
Posts: 158
Hi! So I just got the HW-302 today and super eager to set it up. Have been looking for a step by step guide because I've never had a canister filter before and I can be pretty dense at my finest. Any links or videos out there? I've looked on a few forums and found reviews, but no dummy instructions I could find. Also, what would be the ideal basket layering? My guess would be
Basket 1: All the included floss stacked
Basket 2: water softener and finer floss?
Basket 3: biomedia

I would really appreciate some help with this Thanks!
Krystal907 is offline  
post #584 of 761 (permalink) Old 01-24-2012, 06:37 AM
Wannabe Guru
 
mjbn's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: US
Posts: 1,290
@Krystal, I was in the same situation. Honestly, I just kept the pipes in the "group" they were sealed in plastic in and just began to fit things together until it looked right compared to the pictures. I actually did remove the surface skimmer because the intake doesn't fit in my tank with it on, so there is some "customization" possible. As for filter media:
Bottom Basket: 3 filter floss pads
Middle Basket: Ceramic rings and a couple bio balls
Top Basket: Bioballs, an Aquaclear HOB sponge (from old filter), and 2 stacked rena filter floss with a fine topping.
mjbn is offline  
post #585 of 761 (permalink) Old 01-27-2012, 01:11 AM
Wannabe Guru
 
Join Date: Dec 2011
Location: New England
Posts: 1,116
I got my the other day been running on my 40B for 4 days now.
When I first got it, it was wet inside I guess they test run it before they shipped it out.
The o-ring and inside on the side was oily. Filter didn't come with any carbon or bio ball.
It did came with 3 white floss pad.

So far so good this filter is like a ninja I can't hear a thing sometime I wonder if this filter is working/on or not. Lol I must say the flow suck at 200+ gph this thing is weak.
If I was to guess the flow rate on this filter I would say about 145+.

This filter will be nice if there a carry handle so you can pick it up.

Here my media set up.
Bottom: ton of floss
Middle: floss, bio ball
Top: bio ball, biomax.

The skimmer on this thing doesn't work for me since the water line is high.
In.a.Box is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome