Question about setting up Co2 regulator - Page 3 - The Planted Tank Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #31 of 40 (permalink) Old 11-10-2012, 07:48 PM
Algae Grower
 
TheKribKeeper's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: California
Posts: 130
Could be a bad check valve some need high psi to open referred to as cracking pressure. Or it is stuck closed. But you did right by trying a cheap plastic one now you know the problem lies with the check valve or the diffuser.
TheKribKeeper is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #32 of 40 (permalink) Old 11-10-2012, 09:23 PM Thread Starter
Algae Grower
 
Join Date: Nov 2012
Location: Raleigh NC
Posts: 17
Still no gas in the tank. All it seemed to be doing it sucking water back up through the tube. I am trying another cheap diffuser just to see if that is the problem...waiting for pressure to build....sooo wanting to see bubbles in the tank!
trixylarue is offline  
post #33 of 40 (permalink) Old 11-10-2012, 09:34 PM
Moderator
 
Darkblade48's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto/Singapore
Posts: 10,012
If you want to eliminate the possibility that it is a faulty diffuser, simply take the diffuser out and have the airline tubing bubble directly into the aquarium.

Anthony

A Primer to Pressurized CO2 and A Primer to Planted Tanks
Eheim Pimp #362 - Eheim 2213 x2, Eheim 2028, Eheim 2217, Eheim surface skimmer and Eheim autofeeder.
Victor Pimp #33 - HPT272-125-350-4M
Darkblade48 is offline  
post #34 of 40 (permalink) Old 11-10-2012, 10:09 PM Thread Starter
Algae Grower
 
Join Date: Nov 2012
Location: Raleigh NC
Posts: 17
I tried testing with just the tubing (see previous page) and the tubing does bubble in the tank (very slowly) - but I still can't get this to work with ANY diffuser. #2 not working - it's been 45 minutes. I have the pressure at 30.
trixylarue is offline  
post #35 of 40 (permalink) Old 11-11-2012, 12:12 AM
Moderator
 
Darkblade48's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto/Singapore
Posts: 10,012
Quote:
Originally Posted by trixylarue View Post
I tried testing with just the tubing (see previous page) and the tubing does bubble in the tank (very slowly) - but I still can't get this to work with ANY diffuser. #2 not working - it's been 45 minutes. I have the pressure at 30.
My apologies, I only skimmed through the last page.

If your regulator is set at 30 PSI delivery pressure (and assuming your needle valve is open wide), and your tubing is only bubbling very slowly into the aquarium, I would look for a leak. Even at 10 PSI, my tubing will bubble very quickly.

Anthony

A Primer to Pressurized CO2 and A Primer to Planted Tanks
Eheim Pimp #362 - Eheim 2213 x2, Eheim 2028, Eheim 2217, Eheim surface skimmer and Eheim autofeeder.
Victor Pimp #33 - HPT272-125-350-4M
Darkblade48 is offline  
post #36 of 40 (permalink) Old 11-11-2012, 12:55 AM Thread Starter
Algae Grower
 
Join Date: Nov 2012
Location: Raleigh NC
Posts: 17
I received an e-mail from Green Leaf and they said the same thing. I shut it all down and I will take it all apart and start over again tomorrow to see if that fixes it. Thanks for your help!

Last edited by trixylarue; 11-11-2012 at 01:45 AM. Reason: spell correct
trixylarue is offline  
post #37 of 40 (permalink) Old 11-14-2012, 08:59 PM Thread Starter
Algae Grower
 
Join Date: Nov 2012
Location: Raleigh NC
Posts: 17
Here is an update on my CO2 woes: I still cannot figure out how to make this thing work. I used dish soap and found a leak at the top of the bubble counter. I took off the top and screwed it back on and it seems to have fixed it. I still have the pressure at 30, there are bubbles coming out of the tube at about 1 per second (the bubble counter is currently set at 3 per second until I get this thing working). but still nothing will come out of a diffuser and I tried two different types. I am completely clueless.
trixylarue is offline  
post #38 of 40 (permalink) Old 11-14-2012, 10:32 PM
Algae Grower
 
oldpunk78's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Anderson, CA
Posts: 6,373
Can you take a photo of the low pressure gauge?
oldpunk78 is offline  
post #39 of 40 (permalink) Old 11-14-2012, 11:24 PM Thread Starter
Algae Grower
 
Join Date: Nov 2012
Location: Raleigh NC
Posts: 17
Well I finally got it working. It seems there was a leak in the check valve. I stuck in under water and it was bubbling. I took it off and now everything is working properly. Now I just got to buy a new one and I should be set. Thanks for your help everyone!
trixylarue is offline  
post #40 of 40 (permalink) Old 11-15-2012, 01:08 AM
Moderator
 
Darkblade48's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto/Singapore
Posts: 10,012
Glad we could be of assistance

Anthony

A Primer to Pressurized CO2 and A Primer to Planted Tanks
Eheim Pimp #362 - Eheim 2213 x2, Eheim 2028, Eheim 2217, Eheim surface skimmer and Eheim autofeeder.
Victor Pimp #33 - HPT272-125-350-4M
Darkblade48 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome