New and puzzled - The Planted Tank Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 07-06-2013, 01:25 AM Thread Starter
Algae Grower
 
Join Date: Feb 2013
Location: Louisville, KY
Posts: 15
New and puzzled

75g with co2 running for about six months. Lately I have noticed the tops of my plants thrive while the sword and other low growers are algae covered. Also the nodes of the stem plants grow a thin string like stem that them entangles the bottoms of the plant. Is this a light or fertalizer issue or something else?

Thanks
Jeff
jeffh110 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 07-06-2013, 08:11 PM
Planted Tank Guru
 
Join Date: Jan 2010
Location: Contra Costa CA
Posts: 10,991
I wonder if the tank is so tall that the lower parts are not quite bright enough to keep the plant leaves going, so the algae is growing there.

The 'string' might be roots. Some plants will grow a lot of roots that way, some grow few or none. I take advantage of that when I trim, burying these roots to get the new plant anchored a bit better.
Diana is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 07-06-2013, 08:36 PM
Wannabe Guru
 
secuono's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: VA
Posts: 1,036
Are you feeding the root feeders any root tabs?
secuono is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 07-07-2013, 12:12 AM Thread Starter
Algae Grower
 
Join Date: Feb 2013
Location: Louisville, KY
Posts: 15
No root tabs... Just liquid fertalizer.
jeffh110 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome