High phosphates and hair algae covering my planted tank - Page 2 - The Planted Tank Forum
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #16 of 16 (permalink) Old 06-04-2013, 12:10 AM
Wannabe Guru
Join Date: Aug 2011
Location: New York City.
Posts: 1,970
Originally Posted by jamey View Post
You were right. it is the neutral Regulator by Seachem that is giving me high phosphate readings. Thank you. I wouldnt have even thought about this being a problem

Speaking from experience....wink, wink. BTW, use the Seachem alkaline buffer instead. Just add enough to have your KH around 3 to 4 degrees. That should be enough to buffer against ph drop due to high CO2 or ph drop due to extremely software or RO water.

Canon Pimp Club #005
tetra73 is offline  
Sponsored Links

algae, cherry shrimp, phosphates, plants

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome