What's going on with my plants!?! Help! - The Planted Tank Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 12-13-2012, 03:17 AM Thread Starter
Algae Grower
 
genEus's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Rochester, NY
Posts: 122
What's going on with my plants!?! Help!

55 gallon, (#2)

I started it a couple months ago. Here are the basics:

Turface MVP
Nova Extreme 54Wx2 light for 7 hours a day
Pressurized CO2 at max point (any slight adjustment and fish are stressed)
EI dosing, started 3 weeks ago
Not overly heavily planted

So in my mind I should be able to grow anything I wanted. But some are acting very peculiar. Please take a look at the pictures. The algae aside, the leaves on the plants I pictured are coming in very small and jagged on one, almost as if eaten or deformed on the other, then on the creeping charlie they are kind of smallish and curled, and all look very different from all the older growth (perhaps emersed vs. submersed, i could get that)

Do you guys have any thoughts on what's going on? I have a bunch of other beginner plants that are growing grea - rotala sp. green, corkscrew vals, wisteria, e. tenellus, ruffle swords. I planted the plants in the pictures all about a month ago or so.

Thanks for your thoughts!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_1649.JPG
Views:	25
Size:	62.9 KB
ID:	58790  

Click image for larger version

Name:	IMG_1682.JPG
Views:	31
Size:	67.0 KB
ID:	58791  

Click image for larger version

Name:	IMG_1665.JPG
Views:	22
Size:	72.2 KB
ID:	58792  

Click image for larger version

Name:	IMG_1652.JPG
Views:	21
Size:	66.3 KB
ID:	58793  

Click image for larger version

Name:	IMG_1656.JPG
Views:	25
Size:	64.5 KB
ID:	58794  

genEus is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 12-13-2012, 11:55 AM
Wannabe Guru
 
Django's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: MA
Posts: 1,034
My best guess is too much light, possibly too little CO2 (don't know much about that), cause of algae possibly too much extra light. Check ferts anyway.

MY TANK: Planted 10g; 2 x 10W CFL; Fluval U2 internal filter; MGOCPM/black sand cap
A Silent Cycled Tank
Django is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 12-13-2012, 02:09 PM
Planted Tank Enthusiast
 
Join Date: Jul 2011
Location: kew gardens ny
Posts: 884
Im not sure about the leaves it does look like something is eating them. May want to take a peek at night a few hrs after the lights go out to see whats going on. I also had a problem with the algae on the sides of my leaves and like you I had the co2 as high as I could put it with out killing the fish. I added more flow and moved my co2 where it was sitting right under my filter so the co2 was more evenly spread through out the tank. That really helped with my problem. Good luck and keep us updated
partobe is offline  
post #4 of 6 (permalink) Old 12-13-2012, 02:17 PM Thread Starter
Algae Grower
 
genEus's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Rochester, NY
Posts: 122
Quote:
Originally Posted by partobe View Post
Im not sure about the leaves it does look like something is eating them. May want to take a peek at night a few hrs after the lights go out to see whats going on. I also had a problem with the algae on the sides of my leaves and like you I had the co2 as high as I could put it with out killing the fish. I added more flow and moved my co2 where it was sitting right under my filter so the co2 was more evenly spread through out the tank. That really helped with my problem. Good luck and keep us updated
I did consider that my clown pleco could be munching on the leaves but it would still not explain the weird stunted growth...
genEus is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 12-13-2012, 02:27 PM
Planted Tank Enthusiast
 
Join Date: Jul 2011
Location: kew gardens ny
Posts: 884
how old are your bulbs? Im thinking some kinda snail may be in there that you dont know about more so than the clown but you may be right
partobe is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 12-13-2012, 07:13 PM Thread Starter
Algae Grower
 
genEus's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Rochester, NY
Posts: 122
Quote:
Originally Posted by partobe View Post
how old are your bulbs? Im thinking some kinda snail may be in there that you dont know about more so than the clown but you may be right
brand new light... 2 months old bulbs. I only have MTS (at least those are all i can see). And yes, it definitely does look to me like those in the first picture are being eaten. Still, I'd like to understand why the other plants aren't growing great...
genEus is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome