Hygrophila problems - Page 2 - The Planted Tank Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #16 of 19 (permalink) Old 12-05-2013, 10:32 PM
Planted Tank Guru
 
Zapins's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Harrogate, TN
Posts: 2,263
I just noticed your thread.

I disagree with the magnesium deficiency comment. If it were that you'd see dark green leaves and paler leaf tissue. You'd also see it in other species as well not just this one.

It also doesn't really look like a potassium deficiency to me from the one picture you posted above (it might be, but it is hard to tell from a single photo). The holes aren't quite right. They are too sharply cut and irregularly shaped. They are small though, so I'd guess it is either snail damage (nerite snails?) or pleco catfish damage. Do you have either of these in your tank?

Is this problem occurring at all on any other plants? If so can you post pictures of them? Any other strange growth patterns on any of the other plants? Look at the newer growth and at the older growth. The position of the damage matters greatly if it is a nutrient problem.

You should easily be able to grow hygros with your lighting and fertilizer schedule, so don't toss them out just yet, something isn't quite right and it is killing them off, we just need to figure out what it is and remove it.
Zapins is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #17 of 19 (permalink) Old 12-05-2013, 11:06 PM Thread Starter
Vin
Planted Member
 
Vin's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Montreal
Posts: 235
As posted previously it was mainly a carbon deficiency I guess.

And no I do not have snails or any type of catfish
Vin is offline  
post #18 of 19 (permalink) Old 12-07-2013, 12:05 AM
Wannabe Guru
 
Join Date: Jan 2004
Location: NY
Posts: 1,896
Is that the coralife light with barely any reflector? I had those and they don't put out much light.
Urkevitz is offline  
post #19 of 19 (permalink) Old 12-07-2013, 04:28 PM Thread Starter
Vin
Planted Member
 
Vin's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Montreal
Posts: 235
Probably yes


Sent from my iPhone using Tapatalk
Vin is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome