Possible problems with old Aquasoil - The Planted Tank Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 11-28-2013, 05:20 PM Thread Starter
Planted Tank Guru
 
Join Date: Jul 2010
Location: Oregon
Posts: 2,872
Possible problems with old Aquasoil

Lately I have been noticing my 33 long shrimp tank has been really cloudy. It has been set up for 2-3 years now with aquasoil. It doesnt appear that the aquasoil itself is breaking down but it seems it is releasing a lot of tanins. If I constantly clean my sponge filters it seems to keep the issue pretty minimal but if I let them go for 4-5 days it gets really cloudy to a point that I cant see the back of the tank. When I go to clean the sponge filters out the water coming out of them is very dark/black.

Has anyone else has similar issues?
nilocg is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 11-28-2013, 07:50 PM
Planted Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: SoCal
Posts: 180
Hello Colin, I've seen many reports of Aquasoil breaking down into dust over the course of a few years.
Takeshi is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome