brown algae on overflow box and GSA? - The Planted Tank Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 04-20-2015, 02:33 PM Thread Starter
Planted Tank Obsessed
 
Join Date: Oct 2010
Location: Atlanta, GA
Posts: 303
brown algae on overflow box and GSA?

So my tank has been setup for a year now. My overflow box is glass and there's a lot of brown algae or something really dark/brown. If I scrap it, it'll come off, it's only on this box.

Also, I have gsa on my glass that I have to scrap every week. Only dosing co2 at 1 point drop in ph.
andyl9063 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 04-21-2015, 11:35 AM Thread Starter
Planted Tank Obsessed
 
Join Date: Oct 2010
Location: Atlanta, GA
Posts: 303
The GSA is on the front glass while brown algae is on back with overflow.
The back side has less lighting and front seems to get more lighting.
andyl9063 is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 04-21-2015, 12:19 PM
Algae Grower
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 5
Being glass I imagine it is clear and I read that clear boxes are prone to algae,my overflow box is black plastic.
tankron is offline  
post #4 of 5 (permalink) Old 04-21-2015, 12:32 PM
Planted Tank Enthusiast
 
Okedokey's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Sydney, Australia
Posts: 784
If you're only dosing CO2 then that is the issue. Get some macros in there at least.

4ft CADE Planted Tank| Eheim Prof 3, 2217, 2213 (Purigen only) + 350 Skim, Reeflex UV 800 | HC300A Chiller | 3xKessil A360WE LED + Spectral Controller | Pres. CO2 + Aqua Medic Reactor1000 | DIY Fertz + 2 x Jabeo DP-4 | CAL AQUA LABSí Black Earth & GreenBase subst. + root tabs
2ft CADE NT River Biotype | Eheim 2217 + 2213 | Kessil A360WE LED + Spectral Controller | Pres. CO2 + atomiser | DIY Fertz | ADA Africana + root tabs.

Okedokey is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 04-21-2015, 12:37 PM
Planted Tank Enthusiast
 
Join Date: Apr 2013
Location: Latvia, EU
Posts: 860
tape it wit black adhesive film.
i hads this with a transparent hob filter facing at window. after taping it problems gone
dzega is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome