Algae Invasion!!!! - Page 2 - The Planted Tank Forum
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #16 of 17 (permalink) Old 12-02-2012, 11:41 AM
Algae Grower
PTrader: (0/0%)
Join Date: Apr 2009
Location: Amherst, NS Canada
Posts: 136
Since the tank isn't planted, easiest fix is to turn the lights off. Algae can't grow without light. Second suggestion is learn how the biological filter works in your tank and how to care for it. Sounds like you have too much light (for a non-planted tank) and the ammonia problems often associated with an immature tank.


Wishing I had a pithy quote
Canuck is offline  
Sponsored Links
post #17 of 17 (permalink) Old 12-02-2012, 11:57 AM
Planted Member
Crob5965's Avatar
PTrader: (0/0%)
Join Date: Aug 2012
Location: Ft Riley
Posts: 163
I use a DIY moving bed filter from youtube

I have 2 sponge filters in my 55gal planted with this filter and I never have issues
I bought Hel-X instead of the K1 in this vid but both work great and makes for a great conversation piece

anyway the point of my post is that I havent touched it in aprox 8 months and it still works great I alternate every 2 weeks cleaning my sponge filters every 2 weeks and that's it.
I do 2 20% water changes a week with heavy feeding and never have issues
when I do clean filters I use tank water not tap water

good luck I would recommend this filter to anyone
Crob5965 is offline  

algae control, algae help, algae prevention

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome