Algae help please! - The Planted Tank Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 08-24-2011, 01:29 PM Thread Starter
Algae Grower
 
Join Date: Jun 2011
Location: Dayton, Ohio
Posts: 20
Algae help please!

Can anyone confirm that this is diatoms or is it something else. It started out on my rocks and is now on my anubias leaves and there is also some on the driftwood. I can sort of rub it off the leaves but not very well. What are some ways to remove I heard some mystery snails can control it? Thanks
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	get-attachment.aspx.jpg
Views:	41
Size:	89.0 KB
ID:	34132  

Jeeper75 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 08-24-2011, 05:14 PM
Are these real?
 
Wasserpest's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Monterey, CA
Posts: 15,488
Looks like diatoms. Creepy tank you got there! Where is the Anubias?
Wasserpest is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 08-24-2011, 05:25 PM
Planted Tank Guru
 
EntoCraig's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Utah, USA
Posts: 2,056
Yup, snails will clear it up. Or BN plecos, ottos, SAE's might pick at it as well.
EntoCraig is offline  
post #4 of 6 (permalink) Old 08-24-2011, 05:30 PM
Wannabe Guru
 
fresh.salty's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: SoCal
Posts: 1,956
Given time it might just go away if it's a newish tank.
fresh.salty is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 08-24-2011, 05:42 PM
Planted Tank Guru
 
EntoCraig's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Utah, USA
Posts: 2,056
Quote:
Originally Posted by fresh.salty View Post
Given time it might just go away if it's a newish tank.
This is very true. I will get some on my glass for a few weeks anytime I do a major cleaning of a filter, but it goes away.
EntoCraig is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 08-24-2011, 06:26 PM Thread Starter
Algae Grower
 
Join Date: Jun 2011
Location: Dayton, Ohio
Posts: 20
Didn't get a pic of the anubias camera battery got to low to take any. The tank is not to new but has only been set up for about 6 months or so.
Jeeper75 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome