Algae on leaves.. - The Planted Tank Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 (permalink) Old 03-19-2003, 03:53 AM Thread Starter
Planted Member
 
rossi32s's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: On the net usually
Posts: 266
My plants started to develop algae on the leaves once again....

Heavilly Planted Tank
~4.0 WPG 11HR PhotoPeriod
78F
20PPM CO2
PH 6.8
Plant Guild Gold Fert

Any suggestions
Scott
rossi32s is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 03-19-2003, 12:48 PM
Algae Grower
 
Join Date: Jan 2003
Location: Chicago Suburbs, IL
Posts: 90
What kind of Algae? Hair, brush, green spot?
ljezuit is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 03-19-2003, 02:00 PM Thread Starter
Planted Member
 
rossi32s's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: On the net usually
Posts: 266
green spot i believe.... anyone know of any pics online that show the different kinds?
rossi32s is offline  
post #4 of 8 (permalink) Old 03-23-2003, 04:03 AM Thread Starter
Planted Member
 
rossi32s's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: On the net usually
Posts: 266
figured it out... SALT.... a few weeks ago the guy at the LFS tol me I needed to add salt to the tank. well.... after much research... I have read that salt slows down the nutrient absord rate of the plants... thus the algae bloom....
rossi32s is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 03-24-2003, 06:51 PM
Planted Tank Obsessed
 
jerseyjay's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: North Jersey
Posts: 317
Quote:
Originally Posted by rossi32s
green spot i believe.... anyone know of any pics online that show the different kinds?
Here is the spot algae on the glass.

jerseyjay is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 04-18-2003, 12:01 PM
Algae Grower
 
Join Date: Feb 2003
Location: Leamington, Ontario
Posts: 18
I have the same, not as much tho. I look forward to the answer to rid this stuff. All I have been doing is scrubbing it off at the weekly water change.
goshawk99 is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 04-20-2003, 02:45 PM
Planted Tank Enthusiast
 
SNPiccolo5's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Minneapolis, MN
Posts: 859
I don't know about the fertilizer you are using, but it would probably be cheaper if you used KNO3, K2SO4, and KH2PO4 and a trace mix to fertilize. A good site for algae identification is http://www.aquaticscape.com/articles/algae.htm

-Tim

Tank in transition! 55 gallons, hard water.
SNPiccolo5 is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 04-21-2003, 12:55 AM Thread Starter
Planted Member
 
rossi32s's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: On the net usually
Posts: 266
Tim... thanks for the link...

FOund the type... Brush algae

Any suggestion on clearing it up?

Scott
rossi32s is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fuzz Algae theashman Algae 22 11-24-2004 01:44 PM
My algae problems depthC Algae 1 03-07-2004 07:07 PM
Emersed plants, dying leaves, and tank issues :( aeternum23 General Planted Tank Discussion 66 11-10-2003 09:09 PM
Algae Battle - I'm winning! GDominy Algae 2 05-23-2003 08:23 PM
Hair Algae - Nitrates & Phosphates lanstar Algae 17 12-18-2002 01:47 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome