I just could not resist....FLUVAL EBI - Page 2 - The Planted Tank Forum
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #16 of 23 (permalink) Old 12-24-2010, 07:32 PM
Wannabe Guru
SearunSimpson's Avatar
Join Date: Jun 2007
Location: Tsawwassen, BC, Canada
Posts: 1,419
Up here in Canada, most fully submersible heaters are listed as "non-submersible" with a CSA logo/warning on it.
I've actually noticed the two exact products, one up here, and one down in the states, and the one up here has the CSA logo printed on it, and the one down in the States didn't.

Even if you are to buy a fully submersible heater up here, it will still say on the product directly, or on the packaging, to not fully submerse below a certain level.

"You think you have tomorrow, but when tomorrow comes it's not tomorrow; it's now- and that's all you have" - Marc Johnson
Ehei-Pimpfen 276 yo!
SearunSimpson is offline  
Sponsored Links
post #17 of 23 (permalink) Old 12-26-2010, 05:19 PM Thread Starter
Planted Member
avandss's Avatar
Join Date: Dec 2010
Location: canada
Posts: 287
she finally got a home!!!! and since its beside my other tank i can run a co2 line to it without spending for a new kit!!!!

OH and a second EBI is on the way, i have place for 2 ..... saving a fortune on co2 since they are all side by side, everything is easier including water changer all in one shot and all the lighting is on the same timer....

this is great!

Last edited by avandss; 01-20-2011 at 06:07 AM.
avandss is offline  
post #18 of 23 (permalink) Old 12-26-2010, 06:06 PM
Planted Member
Join Date: Dec 2010
Location: FL
Posts: 247
How did you get the water clear after using the included substrate, I like the substrate but it is really hard to get clear, I rinsed it well, and while its clear now, I had to clean the filter 3 times of clogged up substrate dust and such.
dmxsoulja3 is offline  
post #19 of 23 (permalink) Old 12-26-2010, 09:37 PM
Planted Tank Enthusiast
Join Date: Aug 2009
Location: Ohio
Posts: 586
You just need to be carefully when you add the water. Mine doesn't cloud up at all.
justin182 is offline  
post #20 of 23 (permalink) Old 12-26-2010, 09:48 PM
Algae Grower
aquavert's Avatar
Join Date: Dec 2010
Location: Ohio
Posts: 96
Mine didnt cloud at all either...The only cloud I had was the sponge filter I seeded it with & that cleared in about an hour...BTW AVANDSS did you figure out the heater problem??
aquavert is offline  
post #21 of 23 (permalink) Old 12-27-2010, 01:06 AM
Planted Member
Join Date: Dec 2010
Location: FL
Posts: 247
Yeah I guess I wasn't being careful enough, I rinsed it well, then put a cup in the tank and poured over the cup, if I try to do anything in the tank move something around etc, brown dust everywhere again..not sure if im doing something wrong with this fluval stuff or what
dmxsoulja3 is offline  
post #22 of 23 (permalink) Old 12-28-2010, 05:11 AM
Planted Tank Obsessed
4f1hmi's Avatar
Join Date: Apr 2009
Location: south orange county
Posts: 383
Nice! two Ebi's!!!!! I am drooling for one too. Keep us posted!

BO - EHEIM PIMP # 378-

Aim High
4f1hmi is offline  
post #23 of 23 (permalink) Old 01-04-2011, 12:52 AM
Algae Grower
Join Date: Jan 2011
Location: Canada
Posts: 44
Really nice tank !
Where did you purchase the second light in Montreal ?

Also, Are you satisfied with the 13W lamps ? I've returned mine to the shop because the power block emits an annoying buzzing sound ...they compared mine with the lighting on their demo tank and found the same "problem" ... so they did not replace it...

Have you noticed a quite loud "buzzing sound" on yours ?
M. F is offline  

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome