DIY aquarium stand lots of photos - first ever woodworking project - Page 5 - The Planted Tank Forum
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #61 of 61 (permalink) Old 02-22-2009, 02:50 AM Thread Starter
Algae Grower
Join Date: Mar 2008
Location: North Las Vegas, NV
Posts: 58
Originally Posted by marcinsmok View Post
Finally I made the stand frame. It is not ideal, I mean somehow one leg is about 1/8 shorter Is it a big thing? Do you think I can put some shingles under the top plywood to correct that? And one last thing- did you use 3/4 or 1/2 plywood and what kind of wood would you reccomend. Thank you.

U can always correct it with shingles either from underneath or at the top. Our wasn't exactly even whet we put the top plywood on. I already stained it when we noticed it, so we took the top plywood down and filled the difference out with the little 2x4 slices from the previous cuttings, then put the top back on. It's been holding the tank for 4 months now... I guess.
We used 1/2" ply. We used maple but only because I don't like oak and maple was the only other option. U can research on the internet about wood types, ease of staining etc.
butacska is offline  
Sponsored Links

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome