First Planted Tank - The Planted Tank Forum
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 08-29-2007, 05:23 AM Thread Starter
Planted Tank Obsessed
dooboogoo's Avatar
Join Date: Apr 2007
Location: Chester, NJ
Posts: 347
First Planted Tank

So its been about three months since I started this tank, and its been through a lot of changes. First I had just spectra stone from petsmart which I switched to flourite. Then I changed the lights (a couple times), from incandescent to CF screw-ins, to now my 28W 6500K Coralife PC light. I've switched in/around/out so many plants, but now I think I'm satisfied....until I have the urge to redo it all again....

Here's how it looked after I added my first plants three months ago (a couple days after setting it up.)

Then here's how part of it looked when I changed to flourite. FYI, seachem is wrong about not having to rinse flourite. My tank was a big muddy mess and I had to take everything out to rinse and dry the flourite. Biggest PITA ever. I don't know why the lights are so dim, I'm pretty sure this is when I upgraded to the CF screw-in bulbs (2x10W).

Then there was this HUGE algae problem (tons of hair or beard algae growing all over the plants and sides of the tank).
And here's how it is now. Just some GSA and fuzz algae, but it seems under control.

Just felt like sharing...
dooboogoo is offline  
Sponsored Links
post #2 of 3 (permalink) Old 08-29-2007, 06:40 AM
Planted Tank Enthusiast
Roc's Avatar
Join Date: Mar 2007
Location: Richmond, CA
Posts: 662
you have almost completely different plants in each pic is this becuase they died or you decided you wanted to do something different

Roc is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 08-29-2007, 07:06 AM Thread Starter
Planted Tank Obsessed
dooboogoo's Avatar
Join Date: Apr 2007
Location: Chester, NJ
Posts: 347
I still have the amazon swords and java fern from the first pic. I recently pulled out the dwarf hairgrass (trying out glosso in the foreground now). And the big bushy plant on the right in the second pic kinda just fell apart and I've moved the banana plants to another tank. I've just been adding plants for the past month.
dooboogoo is offline  

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome