n00dl3's 180G Rare Crypts Collectoritis Journal - New Update 4-7-2013 - Page 3 - The Planted Tank Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #31 of 349 (permalink) Old 11-22-2011, 05:10 PM
Algae Grower
 
Join Date: May 2011
Location: Aurora, IL
Posts: 83
Please keep me informed when your c rosanervig having baby hehe
kai1682k is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #32 of 349 (permalink) Old 11-22-2011, 06:11 PM
Wannabe Guru
 
looking4roselines's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,289
That c bullosa will not send any new leaves until it has become root bound. Once it's established, you'll get a leaf a month if it's really happy.

Good luck on the minima. I haven't tried submerging yet. I'm kinda low on space. Lol
looking4roselines is offline  
post #33 of 349 (permalink) Old 11-22-2011, 10:25 PM
Planted Tank VIP
 
chad320's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Spring Valley, IL
Posts: 7,700
I tried minima until it almost disappeared and moved it back to emergent before I lost it. I only gave it one try and it didnt like my setup at all. I have medium hard water and treated it as a limestone crypt substrate-wise. Maybe try a peat pellet next to one and see if it attaches roots to that?
chad320 is offline  
post #34 of 349 (permalink) Old 11-23-2011, 12:42 AM Thread Starter
Planted Tank Enthusiast
 
Join Date: Jan 2008
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 988
Quote:
Originally Posted by looking4roselines View Post
That c bullosa will not send any new leaves until it has become root bound. Once it's established, you'll get a leaf a month if it's really happy.

Good luck on the minima. I haven't tried submerging yet. I'm kinda low on space. Lol
Sounds like you need to setup another tank!

I know C Bullosa is a slow grower but I didn't think it was this slow.
n00dl3 is offline  
post #35 of 349 (permalink) Old 11-23-2011, 12:46 AM Thread Starter
Planted Tank Enthusiast
 
Join Date: Jan 2008
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 988
Quote:
Originally Posted by chad320 View Post
I tried minima until it almost disappeared and moved it back to emergent before I lost it. I only gave it one try and it didnt like my setup at all. I have medium hard water and treated it as a limestone crypt substrate-wise. Maybe try a peat pellet next to one and see if it attaches roots to that?
The peat pellet is not a bad idea. I might give that a try this weekend. How do you do a peat pellet (lazy to do a search for a recipe)?
n00dl3 is offline  
post #36 of 349 (permalink) Old 11-23-2011, 01:11 AM
Planted Tank VIP
 
chad320's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Spring Valley, IL
Posts: 7,700
You could freeze a lump of it of sift through a find a decent chunk of it. My LFS sells "homemade" lump peat. He is a killi breeder. I have no idea where he gets it but I use it in filters and for soft water crypts. Want me to send you some with your clay?
chad320 is offline  
post #37 of 349 (permalink) Old 11-23-2011, 02:07 AM Thread Starter
Planted Tank Enthusiast
 
Join Date: Jan 2008
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 988
Quote:
Originally Posted by chad320 View Post
You could freeze a lump of it of sift through a find a decent chunk of it. My LFS sells "homemade" lump peat. He is a killi breeder. I have no idea where he gets it but I use it in filters and for soft water crypts. Want me to send you some with your clay?
Sure, if you don't mind to include a small sample.
n00dl3 is offline  
post #38 of 349 (permalink) Old 11-23-2011, 02:25 AM
Planted Tank VIP
 
chad320's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Spring Valley, IL
Posts: 7,700
Will do. Now to go back to the basement to dig through my giant pile of stuff to find some
chad320 is offline  
post #39 of 349 (permalink) Old 11-23-2011, 03:39 PM Thread Starter
Planted Tank Enthusiast
 
Join Date: Jan 2008
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 988
I have acquired several stem plants from members on the forum to grow out. Once I have propogated enough of them, I will rescape the tank with them. Hopefully this will add some depth and color to the tank.

Ludwigia Pantanal
Hyptis Lorentziana
Bocopa Japan
Erio Type 2
Rotala Macrandra Japan Red
Super Red Rubin Ludwigia


The only problem that I will see is trying to grow these plants in a low light tank. It might take a really long time to have enough of them. I guess time is what I have! Especially since this is a rare crypts tank!

I have had L. Pantanal for about a week or so, it seem to be losing color pinkish/orangish color. The new growth is green and leaves look a lot smaller.

The only plant that has respond favorably is Super Red Rubin Ludwigia from Tom Barr. It has double in size since I got it 4 weeks ago.
n00dl3 is offline  
post #40 of 349 (permalink) Old 11-23-2011, 03:41 PM Thread Starter
Planted Tank Enthusiast
 
Join Date: Jan 2008
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 988
Quote:
Originally Posted by chad320 View Post
Will do. Now to go back to the basement to dig through my giant pile of stuff to find some
Early spring cleaning!!
n00dl3 is offline  
post #41 of 349 (permalink) Old 11-23-2011, 03:42 PM
Planted Tank Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: Madison, Wisconsin
Posts: 9,658
Quote:
Originally Posted by n00dl3 View Post






Wow you got some cool plants.
hydrophyte is offline  
post #42 of 349 (permalink) Old 11-23-2011, 05:55 PM Thread Starter
Planted Tank Enthusiast
 
Join Date: Jan 2008
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 988
Quote:
Originally Posted by hydrophyte View Post
Wow you got some cool plants.
Thanks!!!
n00dl3 is offline  
post #43 of 349 (permalink) Old 11-30-2011, 03:05 AM Thread Starter
Planted Tank Enthusiast
 
Join Date: Jan 2008
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 988
Guppies picture... it is extremely difficult to take a good picture of them with a camera phone. They are always on the move and never stop to pose for me.




I changed my heaters from submersible to in line. I got two 300W Hydor, hopefully this will regulate my tank temperature a little better.


My L. Pantanal looks pathetic. The plant is growing but it is not bushing looking. It is probably my low light. Not sure, it will do any better because I will not be adding additional light.



Some cardinals and guppies!


It has been one week since I've planted them. They are not showing any sign of melting. I thought I would get some melting because they went from emmersed to submersed. So far so good with them.


C. Minima 'Gasser' seem to be adjusting to submerse condition. I really thought they would've melted by now. Surprisely they seem to be perking up and exhibiting new growth.


Last edited by n00dl3; 01-03-2012 at 09:45 PM.
n00dl3 is offline  
post #44 of 349 (permalink) Old 11-30-2011, 03:15 AM Thread Starter
Planted Tank Enthusiast
 
Join Date: Jan 2008
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 988
I think I've found my cloudy water problem... when I was cleaning my filters last week. I disabled the output/input flow on each filters. I just found that I had left one of the output/input flow on one of the filter off. So with all 3 filters running now, I hope the tank will start clearing up.
n00dl3 is offline  
post #45 of 349 (permalink) Old 11-30-2011, 03:41 AM
Wannabe Guru
 
looking4roselines's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,289
They look good. I am surprised that there are no melting at all since they were all immersed grown to begin with. I am guessing they like their new home.
looking4roselines is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the The Planted Tank Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome